STIGLO UPOZORENjE OD POLICIJE: Službe u srpskoj crkvi u Holandiji otkazane zbog pretnji

Tanjug

07. 01. 2019. u 14:20

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ ОД ПОЛИЦИЈЕ: Службе у српској цркви у Холандији отказане због претњи

Foto: Tanjug

Obeležavanje Božića u pravoslavnoj crkvi u holandskom gradu Najmegenu, zbog pretnji otkazano je iz predostrožnosti, nakon upozorenja policije
Obeležavanje Božića u pravoslavnoj crkvi u holandskom gradu Najmegenu, zbog pretnji otkazano je iz predostrožnosti, nakon upozorenja policije, rečeno je Tanjugu u Crkvenom odboru parohije Sveti Sava.

"Večernja služba za Badnje veče i današnja Božićna liturgija u crkvi u Najmegenu otkazane su zbog pretnji na koju nas je upozorila holandska policija. Cela ulica bila je blokirana, istraga je u toku, imamo neke nezvanične informacije, ali ne možemo ništa da kažemo", rekao je Tanjugu potpredsednik Crkvenog odbora Gorana Živanović.

Prema njegovim rečima, služba je iz predostrožnosti održana u 15 kilometara udaljenom manastiru.

Sveštenik Dušan Eredelja rekao je Tanjugu da je, kako su saznali, pretnja bila usmeren na pravoslavlje, odnosno na crkvu u kojoj liturgije, pored Srba, služe i Rusi i Grci.

Erdeljan je naveo da im se obratio i zamenik gradonačelnika Najmegena, a da policilja čini sve da pronađe onoga ko stoji iza pretnji.

Najmegen je grad sa nešto manje od 200.000 stanovnika. Nalazi se 120 kiliometara od Amsterdama, odnosno 15 kilometara južno od Arnema, blizu nemačke granice.

Pravoslavni vernici, SPC obavešteni su o problemu na sajtu lokalne Parohije Sveti Sava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije