Još 50 tona pomoći iz Čikaga i Toronta

Novosti online

15. 07. 2014. u 11:40

Још 50 тона помоћи из Чикага и Торонта
Brod sa dodatnih 50 tona pomoći za postradale u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj poslala je humanitarna organizacija „28. jun”. Jedan kontejner utovaren u Torontu, a drugi u Čikagu

Humanitarna organizacija "28. jun" poslala je dodatnih 50 tona pomoći za postradale u poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj. Kontejner u Torontu je utovaren u utorak, a kontejner u Čikagu u četvrtak. Pomoć je poslata brodom, a primiće je Crveni krst Srbije za mesec dana.

Pre dve nedelje "28. jun" je poslao avionom prvih 30 tona pomoći u Beograd, a Crveni krst je već otpočeo distribuciju pomoći, dok članovi "28. juna" redovno obilaze poplavljena područja.

Sa ovom pošiljkom do sad je poslato oko pola prikupljene pomoći iz Severne Amerike, među kojom su sredstva za higijenu, medicinska oprema kao i sredstva za raščišćavanje štete nakon poplava. Ukupna vrednost robe koja je dostavljena i koja će uskoro biti dostavljena je procenjena od strane nezavisnog izvora na 1.500.000 dolara.

Milo Dubak, koordinator humanitarne organizacije "28.juna" u Americi rekao je:

"Želeo bih da zahvalim svima koji su pomagali od prvog dana u ovako teškim vremenima za ljude u našoj domovini, koji su pogođeni poplavama. Divno je videti kako su se svi ujedinili i postigli nešto izuzetno. Ovo treba svima da služi kao primer za Srbe širom sveta da ukoliko radimo zajedno možemo postići neverovatne stvari i to ne samo u kriznim situacijama već svakodnevno."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

momcilo

15.07.2014. 13:14

"Ovo treba svima da služi kao primer za Srbe širom sveta da ukoliko radimo zajedno možemo postići neverovatne stvari i to ne samo u kriznim situacijama već svakodnevno." Ova recenica je vredna isto koliko I pomoc, jos samo kada bi nasa vlada to shvatila. Hvala Milu Dubaku na lepoj reci.

Miro Markovic

17.07.2014. 18:52

Ponosim se svim Srbima koji zive i rade u SAD. Uvek su pomagali nas narod u Srbiji kako u vreme ratova tako i u drugim nesrecama. Tako rade i sada. Nikada nisu odbili da salju pomoc i nikada nisu nista trazili od matice iz Srbije. Sve ono sto im treba: crkve, skole, obdanista, odmaralista, groblja, itd. sve su sami podigli i odrzavaju dok svakoga nemernika primaju kao gosta. Neka ih sve Bog blagoslovi dobrim zdravljem i srecom u njihovim porodicama.

E WA

26.08.2014. 05:04

@aleksandra - a zasto milo nije primio 2T pomoci iz WA i proslijedio onima koima treba ,,pa je otislo preko Seatla zaobilaznim putem zahvaljujuci SP CRKVI..Odgovor je bio da primaju samo novce,hehe,,za javnost

poplavljeni

06.12.2014. 20:48

Samo da znate ,šta se radi u R. Srpskoj sa hum. pomoći.I, ko sve ima koristi od iste.Daj Bože da i ova ode u prave ruke. Sad je naša vlada izmislila dodatni porez kod registracije auta, pod motom ,za poplavljene.( Ali u vladi).