Ambasada Republike Srbije u Podgorici izražava svoje poštovanje Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i ima čast da obavesti da je na predlog i odlukom predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića, Republika Srbija poklonila pet respiratora, saopštili su iz ovog diplomatskog predstavništva Beograda u Podgorici.

- Ovim Srbija, srpski narod i svi njeni građani u ovom teškom trenutku žele bratski i prijateljski da pomognu. Nadam se da će ovaj dar od srca sa ljubavlju biti prihvaćen i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i još boljim odnosima, Srbije i Crne Gore, dve bratske i prijatlejske zemlje. Ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti u korist Srbije i obrnuto.

Izražavamo nadu da će ovaj i ovakav državnički čin predsednika Srbije, a pogotovo u ovom trenutku biti podstrek večnog bratstva i prijateljstva naše dve države. Ambasada Republike Srbije u Podgorici koristi i ovu priliku da Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore ponovi izraze svog visokog izražavanja, ističe se u saopštenju.

Pročitajte još: “Niko ne mrzi Srbiju kao bivši Srbi”: Vulin o respiratorima koje je Crna Gora odbila da primi