OSUĐENIK D. S. pobegao je u četvrtak iz bolnice u Brezoviku gde se nalazio od 16. decembra prošle godine. To je "Novostima" zvanično potvrđeno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).


Službenici obezbeđenja koji su bili raspoređeni da čuvaju pritvorenog D. S. u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Jovan Bulaić" u Nikšiću, gde su ga lečili, obavestili su nadležne u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija da je oko 17.00 pritvorenik pobegao. D. S. je dodaju nepravosnažnom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i dva meseca zbog teške krađe i falsifikovanja isprave.


- Po dobijanju obaveštenja o bekstvu pritvorenika iz Specijalne bolnice, za koje do sada poznati podaci ukazuju da je nastalo usled grubog zanemarivanja obaveza službenika obezbeđenja, preduzete su mere u cilju pronalaska i hvatanja odbeglog od strane službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija - navodi se u saopštenju. - O navedenom događaju obaveštena je i Uprava policije radi preduzimanja radnji i mera iz njihove nadležnosti.


Takođe, kako se radi o pritvoreniku, o navedenom događaju obavešten je i sud koji je imenovanom odredio meru pritvora.

- Protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbeđenje pritvorenika D. S. u trenutku njegovog bekstva, biće pokrenut disciplinski postupak, a shodno zakonskim propisima, privremeno će im biti ograničeno obavljanje poslova u UIKS-a - dodaje se u saopštenju.