Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, pozvao je koopredsedavajućeg Parlamentarnog odbora EU da ne ide na večeru sa predstavnicima vladajuće većine, jer će ga u suprotnom optužiti da podržava aktuelnu crnogorsku vlast. On je u Skupštini Crne Gore kazao da je upravo trenutna parlamentarna većina više puta poslanicima DF-a skidala imunitet i određivala pritvor.

Pročitajte još: Cirkus u crnogorskoj crkvi: Vladika se odmetnuo od Miraša, hoće da radi “rikonstrakšn i rebilding“ (VIDEO)

- Ja sad pitam vas da li je u vašim parlamentima to moguće. Pozivam vas gospodine Bilčik da ne idete na večeru sa predstavnicima vlasti kako bi izbegli bilo kakav oblik koruptivnosti po kome je prepoznata ova vlast. Sigurni budite da ćemo vas na sledećoj sednici POSP-a optužiti, ukoliko na bilo koji način budete podržali ovakav režim koji progoni većinu Crne Gore, kazao je Knežević. –Usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti raspisana je crvena interpolova poternica za Isusom Hristom. Tim zakonom je predviđeno da Srpska pravoslavna crkva i Isus Hrist moraju dokazati DPS-u i Milu Đukanoviću da postoje pre njega. Dok režimski mediji tragaju za gospodom bogom, mi u Crnoj Gori dobijamo na desetine i desetine hiljada građana koji ulicama pronose njegovo ime i saopštavaju „Ne damo svetinje“ i „Bog je sa nama“. Ali dok traže boga parapolicijske, policijske i vojna hunta su na svaki način pokušali da uvedu diktaturu i vanredno stanje.

Knežević je Bilčika naglasio da je DF od režima prošao kroz „najstrašniju torturu i represiju“.

- I kada im je to bilo malo nasrnuli su da članove naših porodica. Meni su uhapsili brata, brata od strica, majku. U mojoj kući je ostalo još pet pasa, tri mačke i šest kokošaka koje čekaju na hapšenje od ovog režima, rekao je Knežević.