Direktorka klinike "Fran Mihaljević" u Zagrebu Alemka Markotić izjavila je danas da u Hrvatskoj nema ni jedan novi potvrđeni slučaj zaraze, ali da u bolnici za svaki slučaj prave dodatna mesta.

Ona je rekla i da se trenutno u izolaciji nalazi pet osoba, prenosi zagrebački portal Indeks (Index).

"U izolaciji trenutno imamo pet osoba. Za one koji su u izolaciji ispitivanje nalaza je u toku", kazala je Markotić i dodala da je u izolaciji i devet osoba u Rijeci.

Poručila je, međutim, da nema mesta panici čak i da je više prijavljenih slučajeva, jer, kako je objasnila, ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentom takođe su pod kontrolom, mada nisu u bolnici.

"Svakoga ko je bio u kontaktu s bolesnikom kontaktiraće ekipa lekara", kazala je ona i dodala da se zaraženi Zagrepčanin juče sam javio u bolnicu.

On je boravio u Milanu od 19. do 21. februara zajedno sa devojkom gde je posetio fudbalsku utakmicu, a u petak je bio u firmi čiji zaposleni će do daljeg raditi od kuće.

SABOR NASTAVLjA RAD UPRKOS POTVRĐENOM KORONA VIRUSU

Hrvatski parlament će nastaviti zasedanja, iako je u Zagrebu potvrđen prvi slučaj oboljenja od novog korona virusa, saopšteno je danas iz Sabora, prenela je Hina.

"U ovom trenutku Sabor ne planira odlaganje rada", naveli su.

Foto Tanjug

Iz saborske Službe za medije poručuju da će se „svi eventualni budući koraci“ preduzimati u skladu s uputstvima Ministarstva zdravstva i Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Dodaju da „prema evidenciji službenih putovanja poslanika, u proteklih 14 dana niko nije službeno boravio u Italiji“.

Poslanik opozicionog Mosta, Nikola Grmoja, ispričao je da je protkelog vikenda privatno boravio na jugu Italije, u regiji gde nema zaraze virusom, ali da se po povratku javio u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", gde mu je rečeno da nema rizika.

O svim odlukama povezanima s radom Sabora, a pod uticajem eventualnih promena u razvoju događaja na ovu temu, pravovremeno ćemo izveštavati javnost“, najavili su iz saborske Službe za medije.