Iako su putem društvenih mreža slali "hitno obaveštenje" za komite i sve "hrabre Crnogorce" najavljujući masovan skup u 15 "ura" kod crkve u Kočanima, nikšićkom prigradskom naselju,, odakle su nameravali poći kroz kako istknuše - "vazda slobodarski Nikšić", na Trgu slobode u tom gradu nije viđen ni jedan komita! Očigledno da je skup "pukao" čim se najavio.


- Veoma je bitno da nas bude što više i nemojte zaboraviti da poneseta zastave! Što više zastava i naravno gaeutuša!!! Sve za CG, CG nizašta! Za pravo, čast i konačnu slobodu CG! - pisalo je u poruci.

PROČITAJTE JOŠ: Tuđman je slovenski Hitler, Italija treba da vrati Istru i Dalmaciju, Hrvati pobili 500.000 Srba u Jasenovcu, Milošević je mnogo uradio za Srbiju: Ovako je govorio Miraš dok je bio Srbin (FOTO)


U Nikšiću - gradu u kom je rođen predsednik Crne Gore Milo Đukanović, u molitvenim litijama sa ikonama i svećama u rukama u znak protesta usvojenom Zakonu o slobodi veroispovesti sabira se na desetine hiljada građana. Iz mesnog centra Vidrovan krenulo je više od hiljadu ljudi, koji će se pridružti desetinama hiljada Nikšićana, nakon molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.


Foto: Instagram


Prazan trg u Nikšiću; Foto: V.Kadić