Zagrebački advokat Branko Šerić u ponedeljak je obavio prvi razgovor sa svojim branjenikom, osumnjičenim za trostruko ubistvo, Filipom Zavadlavom (25) koji se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj.

Međutim, Šerić kaže da ga Zavladav nije shvatio. Razgovor sa Filipom je bio štur i kratak, ali o sadržaju tog razgovora ne sme da govori, jer to ne bi bilo etično.

On navodi da sa njim nije uspeo da komunicira kao što to radi sa svojim drugim klijentima. Zavadlav, ističe Šerić, zna da je on njegov advokat.

Dok god veštačenje traje, Zavadlav ostaje u istražnom zatvoru, rekao je Šerić i dodao:

- Nije samo pitanje kada će završiti veštačenje jer se radi o najtežoj mogućoj kvalifikaciji. Ne samo da ne treba očekivati puštanje iz pritvora, nego niti da će izaći iz istražnog zatvora. Dok god traje veštačenje, on će biti tu, ali radi njegove sigurnosti mislim da će to biti i duže. Mora biti tu koliko god bude trebalo, a mislim da će biti i duže.

Pročitajte još - "Dobar dan. Ja sam Filip. Ispričaću vam jedan moj san": Dečak sa ovog snimka postao je TROSTRUKI UBICA (VIDEO)

Dodao je i da Zavadlav nije svestan toga što je učinio i kakva bi ga kazna zbog toga mogla čekati.

- Rekao mi je kako se zove, ja sam mu se predstavio, zadovoljan je angažmanom ali u razgovoru je bio “oskudan”. Pokušao sam po svaku cenu da mu prenesem kvalifikaciju koja mu se stavlja na teret. On to ne shvata, ne shvata koja je kazna koja mu se može izreći u slučaju da bude proglašen krivim. Ne shvata šta je uradio. Nije svestan, rekao je Šerić.

Upitan o tome kada se očekuje svedočenje oca i brata Filipa Zavadlava, koji prošle nedelje nisu izneli svoj iskaz zbog stresa, advokat Šerić kaže:

- Oni očekuju da ja budem i državni tužilac i sudija istrage, ali i da budem na tom ispitivanju.

Advokat navodi i da je Filipu pričao i o protestu podrške koji se za njega sprema u Splitu, ali on ni to nije mogao shvatiti.

- Ja ne idem na protest. Podržavam svaki protest koji je legalan i legitiman u odnosu na vakuume u sistemu i treba protestovati, ali lično neću ići jer bi ispalo da politizujem ovaj krivični postupak a to mi nije ni na kraj pameti- zaključio je Šerić.