U ponoć između 13. i 14.januara mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije sa sveštenstvom služio je moleban za novo leto dobrote i milosti Gospodnje u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, uz prisustvo velikog broja vernika. Nakon molebana protojerej-stavrofor dr Velibor omić pročitao je Božićnu poslanicu mitropolita Amfilohija.

Pročitajte još - Narod neće dati da zlo pobedi dobro: Patrijarh srpski Irinej na molebanu podrške Srbima u Crnoj Gori i na KiM

-Svojatanje svetinja od bilo koje vlasti ili vlastodržaca, naročito onih obezboženih, sekularizovanih, jedno je od bezumlja i bezakonja naših dana. Naslednici bogoubica i bratoubica, za koje ne postoji ni Bog ni duša ni večno ljudsko dostojanstvo, koji se klanjaju zlatnom zemaljskom teletu i praznom bogatstvu, obogotvoruju kulutur bez kulta (bogosluženja) koji je rađa. Želeli bi, posebno u našoj Crnoj Gori, da svojim neljudskim zakonima, podvrgnu svete hramove svome vlastoljublju i častoljublju otimajući ih od Crkve Božije koja ih je iznedrila i koja ih rađa. Naročito hramove iz vremena krštene Crne Gore, njene vere pravoslavne, Krsta časnoga, njenog hrišćanskog morala, vernosti večnom ljudskom dostojanstvu, navodi se između ostalog u Božićnoj poslanici arhiepiskopa cetinjskog, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.