ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, u sklopu predizborne kampanje za predsedničke izbore, izjavila je da je nedugo posle reintegracije hrvatskog Podunavlja 1998. posetila Vukovar sa svojom decom, prenosi portal Indeks, navodeći da njena deca u to vreme nisu bila ni rođena.

Nakon što je Miroslav Škoro na današnjem skupu u Lisinskom HDZ-ovcima poručio da će on biti njihov predsednik, iz Sinja mu je odgovorila i sama predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Napala ga je da je „tamburao po Americi dok je grmelo“, a da bi dodatno naglasila koliki je rodoljub, „malo“ je iskrivila istinu.

Kitarović je protivkandidat Zoran Milanović prozvao da kao ministarka u vladi Ive Sanadera nije bila u Vukovaru.

"Kao građanka bila sam u Kninu i u Vukovaru. Netom posle oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja Knina, i u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju decu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvek odlaziti i u Knin i u Vukovar", poručila je Kolinda.

PROČITAJTE JOŠ - Kolinda je “poludela plavuša”, “crvenkapica bez sluha” koja se "bedno ponaša" i ponižava državu: Pevačica žestoko isprozivala hrvatsku predsednicu (FOTO)

Mirna reintegracija Podunavlja završila se 1998. godine, navodi Indeks i dodaje da hrvatska predsednica ima dvoje dece koja tada nisu bila ni rođena.

Njena ćeka Katarina rođena je 2001. godine, a sin Luka 2003. godine.