ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA

U Zagrebu, Rijeci i Splitu postavljeni su veliki plakati na kojima poruke kandidata za predsednika Hrvatske pišu na ćirilici. To je treći deo kampanje koju je pokrenulo Srpsko narodno veće pod nazivom ”Da se bolje razumemo”,a izdvojene su poruke koje biračima šalju Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro.

”Kolinda Grabar-Kitarović – Predsjednica jer Hrvatska zna”, ”Zoran Milanović – predsjednik sa karakterom”, ”Miroslav Škoro – Sada ili nikada” sadržaj je plakata napisan na ćirilici, a čim su se pojavili izazvali su brojne reakcije.


PROČITAJTE JOŠ:Kolinda na početku kampanje ponovo zapevala Tompsonove pesme

Pevač Miroslav Škoro je komentarisao da bi se Hrvati i Srbi mnogo bolje razumeli da nema Milorada Pupovca i njegovog etnobiznisa, dok su iz kruga sadašnje hrvatske predsednice poručili da svako ima pravo da piše i govori što želi, ”ali za to mora da ima i odgovornost”. Zoranu Milanoviću očito plakati nisu zasmetali i poručio je da je ”normalno je normalno, bez obzira na kojem jeziku ili pismu”.

U SNV-u kažu da plakati nisu provokacija, već želja da se razvije tolerancija i poštivanje razlika. Žele da ohrabre i Srbe u Hrvatskoj da izađu na predsedničke izbore i da se afiurmiše pravo građanstva što je uveliko osporila antićirilična kampanja.

I sam Pupovac kaže da se i postavljanjem ovih plakata vidi zrelost jednog društva i da se razlike treba da poštuju.