Krivično veće Višeg suda u Podgorici, osudilo je u odsustvu, zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje i krivičnog dela računarska prevara, odbeglog državljanina Srbije Miloša, zvanog Čujke, iz Beograda, na pet i po godina zatvora.

Pročitajte još: Jankoviću dve godine zatvora zbog prevare golmana Stojkovića: Mora da plati i 6.5 miliona dinara

Nebojša Bošković iz Bara osuđen je zatvorskom kaznom je tri godine i pet meseci, a Nataša Golović će posle pravosnažnosti presude, morati da nosi nanogicu šest meseci.

Čujović je ranije već osuđen u Crnoj Gori i to na 6,5 godina zatvora, takođe zbog istih krivičnih dela. Početkom avgusta 2017 godine, pušten je na slobodu uz jemstvo od 230.000 evra, ali i obavezu da se svakog prvog u mesecu javlja policiji. Dok se šetkao po Podgorici, policija mu je oduzela skupoceni ''audi'' radi provere, a kada mu je dosadilo, Čujović je jednostavno otišao iz Podgorice, ne čekajući drugo suđenje. Crnu Goru je napustio legalno jer mu nisu bile oduzete putne isprave, uprkos činjenici a je bio optužen za teško krivično delo.

Na pretresima prilikom prvog suđenja u Podgorici Čujović je priznao sve navode optužnice, pričaajući neverovatmmo etalje hakerskih prevara, ali i iznoseći tvrdnju o milionima evra skinutiih sa tuđih računa, o čemu tužilaštvo nije imalo dokumentaciju.

Dok je čekao pravosnažnost prve presude, Čujović je iz zatvora u Spužu uspeo da koristeći mobilne telfone dajući instrukcije bankarskim službenicima uspeo da ''skine'' sa ''debelih'' bankarskih računa u inostranstvu gotovo 1,5 miliona evra, ali je njemu i Boškoviću prilikom ovih prevara ostalo blokirano u bankama oko 250.000 evra...