Čeka se odluka Vrhovnog suda u slučaju ubistva policajca Slavoljuba Šćekića

V. K.

05. 12. 2019. u 08:34

Чека се одлука Врховног суда у случају убиства полицајца Славољуба Шћекића

Slavoljub Šćekić / Facebook

Već 14 godina nema sudskog epiloga ubistva Slavoljuba Šćekića

NI četrnaest godina od ubistva načelnika Uprave za opšti kriminalitet u MUP-u Crne Gore Slavoljuba Šćekića (46) u sačekuši 30. avgusta 2005. ispred njegove kuće u podgoričkom naselju Tološi, još nije stavljena tačka na zločin koji je potresao Crnu Goru.

Petočlano veće Vrhovnog suda Crne Gore nije se juče izjasnilo o odluci Ustavnog suda, kojom je ukinuta osuđujuća presuda optuženih za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Tužilac Miljana Radović ostala je pri navodima optužnice, dok je odbrana tražila ukidanje rešenja presude kojom su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Šćekić i Ljubo Vujadinović osuđeni na po 30 godina za teško ubistvo.

Sestra ubijenog policijskog funkcionera Slavica Šćekić ne krije ogorčenje.

Pročitajte još: UKINUTA PRESUDA ZA UBISTVO SLAVOLjUBA ŠĆEKIĆA: Porodica stradalog policajca ogorčena

- Ni po cenu života neću dozvoliti da se ponovo sudi za ubistvo moga brata! Neću dozvoliti da mi brata ponovo ubiju! Smatram da Vrhovni sud treba samo da utvrdi povredu prava na suđenje u razumnom roku i da u skladu sa tim donese presudu, u kojoj će biti utvrđena pravična naknada okrivljenima zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku - kazala je Šćekićeva, smatrajući da Vrhovni sud nema osnova da ukine presudu i vrati predmet na ponovno suđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije