Incident u Podgorici: Telohranitelj biznismena napao novinara, tužilac mirno gledao

M. S.

04. 12. 2019. u 17:42

Инцидент у Подгорици: Телохранитељ бизнисмена напао новинара, тужилац мирно гледао

Foto: Depositphotos

Novinar podgoričkog “Dana” hteo je da fotografiše Zorana Ćoća Bećirovića dok je bio u tržnom centru sa višim državnim tužiocem Milošem Šoškićem
Vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković zatražio je od rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici da utvrdi sve činjenice povodom događaja u tržnom centru Delta, kojem je prisustvovao i državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Miloš Šoškić.

On je istovremeno od Komisije za etički kodeks državnih tužilaca zatražio mišljenje o tome da li je ponašanje državnog tužioca Šoškića u skladu sa Etičkim kodeksom državnih tužilaca.

Pročitajte još: Bombom na kuću: Policija u Podgorici rasvetlila napad

Naime, kako je objavila redakcija „Dana“, pripadnik MUP, Mladen Mijatović, inače telohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića, napao je u utorak novinara tog lista Vladimira Otaševića. Incident u tržnom centru "Delta" mirno je posmatrao viši državni tužilac Miloš Šoškić, koji je bio u društvu Bećirovića.

Njih je novinar pokušao da fotografiše dok kupuju mobilni telefon, posle čega ga je Mijatović napao, objavila je redakcija tog medija.

Posle Stankovića reagovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore saopštavajući da je zatražilo pisano izjašnjenje od službenika Direktorata za vanredne situacije MUP Mladena Mijatovića.

-Povodom navoda koji su objavljeni u medijima, a odnose se na postupanje službenika Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, M.M., Ministarstvo je preduzelo aktivnosti na utvrđivanju činjeničnog stanja. Tim povodom, zatraženo je pisano izjašnjenje od službenika, nakon čega će ovo Ministarstvo, u skladu sa Zakonom i Etičkim kodeksom državnih službenika i nameštenika, preduzeti dalje aktivnosti prema službeniku, u cilju utvrđivanja disciplinske odgovornosti, navodi se u saopštenju MUP.

U sredu veče Uprava policije je demantovala da je M.M., njen pripadnik.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije