Oterana s posla „po zakonu“: Ministarstvo poriče tvrdnje demokrata

M. SEKULOVIĆ

04. 12. 2019. u 07:56

Отерана с посла „по закону“: Министарство пориче тврдње демократа

Foto Ministarstvo prosvete

Ministarstvo prosvete posle navoda Demokratske Crne Gore o progonima njihovih funkcionera: Milica Ljujić nije otpuštena iz vrtića, istekao joj je ugovor

MINISTARSTVO prosvete demantovalo je navode Demokratske Crne Gore o progonima njihovih funkcionera i članova porodica, negirajući da je Milica Ljujić, supruga predsednika Opštinskog odbora ove stranke, Marka Ljujića, ostala bez posla nastavnika engleskog u vrtiću "Duško Basekić" u Bijelom Polju zbog ministra Damira Šehovića, a zahvaljujući činjenici da joj je suprug politički aktivan u Demokratama.

- Gospođa o kojoj je reč, a prema informacijama koje smo dobili iz vrtića, uopšte nije "otpuštena", kako stoji u saopštenju Demokrata - kaže se u saopštenju Ministarstva prosvete. - Ona je primljena na određeno vreme, te je, u skladu sa zakonom, raspisan konkurs za to radno mesto. Dakle, pošto je za Demokrate progon svakog puta kad im zakon ne ide naruku, saopštićemo samo sledeće, vaš cilj nije poštovanje zakona, već potpuno suprotno, insistiranje na nepoštovanju zakona onda kada vama to odgovara. Uostalom, to najbolje pokazuje činjenica da ste se odlučili za davanje partijskog saopštenja, a ne obraćanje nadležnim organima kako biste proverili zakonitost postupanja.

Iz Ministarstva prosvete ukazuju "na frapantno neznanje koje pokazuje ova partija, insistirajući na tome da ministar zasniva radni odnos zaposlenima u ustanovama, a to je isključiva nadležnost direktora".


PROČITAJTE JOŠ:
Diplomata krio svoju imovinu: Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore kaznilo ambasadora Vlahovića sa 2.000 evra

- Ovakvim očiglednim pritiscima Demokrata, da se na konkurs, koji je u toku, primi određena osoba, ne postiže se ništa, osim što Demokrate potpuno jasno i javno stavljaju do znanja da im kršenje zakona nije i ne bi bilo strano onda kada procenjuju da im je to u interesu. Mi zato sada saopštavamo da će na konkurs biti primljen onaj ko po zakonu bude ispunjavao uslove i bude najadekvatnije rešenje, te da to neće biti odluka Demokrata, a ni ministra, već direktora škole čija je to nedvosmislena nadležnost - dodali su iz Ministarstva.


ODGOVOR DEMOKRATA

PODSEĆAMO ministra Šehovića i njegov SD, koji su se sakrili iza Ministarstva prosvete i na slučaj naše kandidatkinje za odbornicu u SO Petnjica, koja je, samo nekoliko dana nakon objavljivanja liste Demokrata za izbore u tom gradu, ostala bez posla u vrtiću "Đina Vrbica". Opšte je poznato da lično vi, gospodine ministre, imenujete direktore obrazovnih ustanova, a osim toga, i deca u vrtiću znaju da se radnici ne zapošljavaju na bazi znanja i kompetentnosti, već na bazi partijske pripadnosti i samo uz vaše odobrenje - poručile su Demokrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije