Fotografija pacijenta i dve obnažene žene u psihijatrijskoj bolnici šokirala je sve: Zbog propusta u radu pokrenut disciplinski postupak protiv tehničara

M. SEKULOVIĆ

02. 12. 2019. u 20:30

Фотографија пацијента и две обнажене жене у психијатријској болници шокирала је све: Због пропуста у раду покренут дисциплински поступак против техничара

Pacijent Đ. P. sa devojkama Foto Fejsbuk

Raskinut ugovor sa privatnom firmom koja je pružala usluge obezbeđenja zbog propusta u radu

DISCIPLINSKI postupak protiv četiri smenska medicinska tehničara koji rade na odeljenju Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor i sporazumni raskid ugovora sa privatnom firmom koja obezbeđuje Sudsko odeljenje "zbog uočenih propusta u radu njenih službenika". Ovo je epilog skandala koji je nedavno izbio, pošto su svetlo dana na društvenim mrežama ugledale dve fotografije osuđenika Đ. P. i dve obnažene žene, nastale na tom odeljenju.

"Ja i koleginice", uz tri "smeška", stajalo je iznad fotografije, na kojoj je jedna od devojaka bila kao od majke rođena, a druga u bolničkoj uniformi, revnosno je stetoskopom osluškivala disanje obnaženog "pacijenta" Đ. P., raskopčanog mantila.

Pročitajte još - Fotografija pacijenta u psihijatrijskoj bolnici sa dve obnažene žene uzburkala javnost (FOTO)

- Na osnovu interne istrage nije ustanovljen tačan datum nastanka fotografije i koji od smenskih medicinskih tehničara Sudskog odeljenja je bez odobrenja načelnika odeljenja ili dežurnog lekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odeljenju. Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlašćeni službenici Uprave policije - Odeljenja bezbednosti Kotor - saopšteno je iz Specijalne bolnice.

Dodaju, takođe, da je shodno postojećem ugovoru sa firmom za obezbeđenje njihovo osoblje moralo primetiti prisustvo nepoznatih osoba na odeljenju, s obzirom na to da su oni bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak "trećih lica" i nadgledaju odeljenja pomoću video-nadzora sa instaliranih 16 kamera.

Povodom "posete" dve devojke osuđeniku Đ. P. koji kaznu od pet godina i sedam meseci zatvora izdržava na Sudskom odeljenju u Specijalnoj bolnici u Kotoru, u Osnovnom državnom tužilaštvu u ovom gradu je formiran predmet koji je u fazi izviđaja.

BEKSTVO

U JUNU prošle godine, pacijent na Sudskom odeljenju, Đ. P. je pobegao iz bolnice u kojoj boravi po naredbi Višeg suda u Podgorici i obreo se u Prištini. Posle desetak dana tamo je uhapšen.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Хајдук Раде

02.12.2019. 21:32

Пуна имена и презимена медицинског особља господо, пуна имена... може и број телефона наравно.

Zak

02.12.2019. 22:32

Istragom nije utvrdjeno kad je slika nastala!? Izgleda da ne znaju za desni klik na misu pa details i izadje i datum i vreme... jaoooo

Uros

03.12.2019. 15:13

@Zak - Ne mora da znaci jer ako ti uradis nesto u fotosopu na slici 2 godine nakon sto je nastala on ce upisati taj novi datum i svaka sledeca izmena ce upisati taj datum

Di

02.12.2019. 22:34

Kao neuracunljiv.... Zalosno sudstvo... Ko zna sta je uradio, ali kolika mu je kazma nekoga je ili ubio ili tesko povrijedio... Sprdnja.... Vezati kao psa, da drugima ne padne na pamet da izigravaju ludake.