IZNENADNA smrt Podgoričanina Rajka Peruničića (21), koji je pod zasad nerazjašnjenim okolnostima 30. novembra preminuo u Ustanovi za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, gde se obreo tri dana pre, izazvala je nevericu u njegovoj porodici i među prijateljima.

Pročitajte još: Bili su prijatelji i kumovi: Luka mu rekao da je njegovoj ženi napravio dete, opsovao ga, a onda ga je Đorđe rasporio

- Peruničić se nalazio u Zatvoru za kratke kazne, a u Kliničkom centru je preminuo u kasnim prepodnevnim satima, pa je naložena obdukcija čiji rezultati još nisu obelodanjeni. Od privođenja na izdržavanje kazne su ga tretirali zatvorski lekari, a o njegovoj smrti je obaveštena i Uprava policije Odeljenja bezbednosti u Danilovgradu - saopšteno je iz UIKS "Spuž" povodom smrti mladića koji je ranije hapšen zbog maltretiranja profesorke iz Podgorice i dečaka romske nacionalnosti...

Otac zlosrećnog mladića Predrag Peruničić kaže da je njegov sin u Klinički centar Crne Gore - po informacijama iz te zdravstvene ustanove - doveden bez znakova života.

- Ne verujem u priču o prirodnoj smrti, još manje u verziju po kojoj se moj sin sam otrovao, jer on nikada ne bi digao ruku na sebe. Uostalom, da je tako hteo, ne bi čekao da dospe iza rešetaka. Ako je u pitanju trovanje, kao što to mediji prenose, onda sam uveren da neko drugi stoji iza toga - ističe Predrag i navodi da ga sada još više čudi to što mu nisu dozvolili da vidi sina, koji ga je pozvao da mu donese neke stvari posle iznenadnog hapšenja, pa je on otišao u Spuž.

Foto Privatna arhiva Rajko Peruničić

Porodica sumnja da je Rajko preminuo od posledica eventualnog udarca, jer je ranije u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio tešku povredu glave.

Obdukcioni nalaz o uzrocima Rajkove smrti će tužilaštvu biti dostavljen tek za dvadesetak dana, a mladi Peruničić će biti sahranjen sutra, na seoskom groblju Borova, u okolini Pljevalja.

(NE)OČEKIVANO HAPŠENjE

PORODICA tvrdi da je Rajko na izdržavanje kazne trebalo da se javi 3. decembra, a uhapšen je ranije jer prilikom legitimisanja na ulici, dok je išao da se vidi sa devojkom, nije imao lična dokumenta.