Cela vrhuška Crne Gore bila uz Duška Kneževića, čak i kad je branio doktorsku disertaciju u Beogradu

V. Kadić

ponedeljak, 02. 12. 2019. u 06:42

Цела врхушка Црне Горе била уз Душка Кнежевића, чак и кад је бранио докторску дисертацију у Београду

Milo Đukanović na kongresu DPS Foto DPS

Veze državnog vrha sa vlasnikom "Atlas grupe" obelodanjene uoči nedavnog kongresa DPS

CELA garnitura javnih ličnosti iz vrha crnogorske države godinama je delila dobro i zlo sa odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem, vlasnikom "Atlas grupe". Čak su bili uz njega kada je branio doktorsku disertaciju na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2010. godine, što podacima ilustruju iz Demokratske Crne Gore, podsećajući da su se na tom "skupu" pre devet godina sabrali Aleksandar Tičić, bivši savetnik Mila Đukanovića, koji je, kako navode, proveo vreme u pritvoru radi učešća u aferi "Košljun".

Pročitajte još:„Milu sam dao milione!“: Duško Knežević tvrdi da je u hotelu “Hilton” plaćao reket

- Tu je bio i Danilo Petrović, vlasnik "Cijevna komerc" grupacije, koji duguje milionske iznose za neplaćene poreze i šampion u dobijenim tenderima. Bili su i Branimir Gvozdenović, tadašnji ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine a sada potpredsednik Skupštine Crne Gore, Blagota Radvić, vlasnik "Zetagradnje" jedne od najvećih građevinskih firmi u Crnoj Gori, kao i Miroslav Ivanišević, tada predsednik Senata Državne revizorske institucije, a sada predsednik borda direktora državnog "Montenegro bonusa", naveli su iz Demokratske stranke Crne Gore.

Navode da je bio prisutan i Budimir Šegrt, tada generalni direktor PZU "Meljine" koje je dovelo do stečaja, sada ambasador Crne Gore u Poljskoj, a kome je po Đukanovićevom nalogu isplaćeno 79.000 evra, ali i Radoje Žugić, tadašnji i sadašnji guverner Centralne banke Crne Gore, Sanja Vlahović, doktorand univerziteta "Mediteran", nekadašnja ministarka nauke, a sada ambasador Crne Gore u Italiji.

Tu je, kako tvrde Demokrate, bio i Raško Konjević, tadašnji i sadašnji poslanik Socijaldemokratske partije, Velibor Milošević, 2010. viceguverner Centralne banke Crne Gore, a danas optuženi za reketiranje Duška Kneževića, kao i Nikola Fabris, sadašnji viceguverner CBCG, i Mladen Vukčević, redovni profesor na univerzitetu "Mediteran" i predsednik Sudskog saveta. Oni dodaju da "iako je Duško Knežević mnogima pomagao,praštao dugove, otvarao račune bez limita, i plaćao njihove dugove imovinom svojih firmi, sada mu bivši prijatelji na sve to okreću leđa i uzvraćaju ćutnjom.

- Pitamo se ko će od ovih "prijatelja" dobiti sporednu ulogu u seriji koju režira Duško Knežević, a gde je glavni akter, upravo, najbolji bio i prijatelj, Milo Đukanović, naveli su iz stranke Alekse Bečića.

MEGA LAŽOV

NAKON kongresa DPS i izjave Mila Đukanovića na njegov račun, reagovao je Duško Knežević na "Instagramu", kratko:

- Mega lažov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije