Na predlog višeg državnog tužioca u Bijelom Polju zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, sudija za istragu Višeg suda, u ovom gradu, odredila je posle saslušanja pritvor do 30 dana Esku Eroviću (56) iz Osmanbegovog sela na Koritskoj visoravni.

On je osumnjičen da je pokušao da hicima iz pištolja ubije komšiju Huseina Smakića zvanog Huskara (70), a pritvor mu je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke, kao i okolnosti da je sa oštećenim u lošim odnosima, te da je ranije osuđivan. Huskara je pogođen u ruku, i posle lekarske intervenccije, izašao je iz bolnice.

- U seoskoj prodavnici smo igrali šah. Trebalo je da ga matiram, po običaju, kada me je Esko optužio da sam mu ukrao topa. Nastala je frka, ali su nas razdvojili - pričao je Huskara istražiteljima. - Sutradan je naišao na traktoru. Zaustavio se, sišao sa traktora i pucao. Spasao me je instinkt - kazao je Huskara, koji je do sada, uprkos šeretskom duhu, imao nekoliko krvavih okršaja.

Javnost je gotovo zaboravila najbogatijeg čoveka u Osmanbegovom Selu, a možda i na Koritskoj visoravni, nedaleko od Bijelog Polja, posle niza skandala u kojima je imao glavnu ulogu.

Huskara je presudom Vrhovnog suda Crne Gore 2002. osuđen na godinu dana zatvora zbog pokušaja ubistva komšije najjačeg mladića u selu Saista Kurgaša, koji je tada imao 35 godina.