U Crnoj Gori, sudeći po zbivanjima u nedelju popodne u podgoričkom naselju Zlatica, ni fudbalske utakmice kadeta ne mogu proći bez teških incidenata.

Pročitajte još:
Novcem od građana Crne Gore platili kaznu savetnici koja je uvredila Srbe?: Reakcije na odluku trojice ambasadora

Naime, kako je saopšteno iz FK Ibar iz Rožaja, na njihovoj utakmici protiv Iskre iz Danilovgrada ''došlo je do jezivih pretnji i nacionalističkih ispada jednog od roditelja igrača Iskre''.

- Posle jednog nesmotrenog faula našeg mladog igrača Klice, koji je opravdano sankcionisan crvenim kartonom, usledila je drama. Otac igrača Iskre je, preskačući ogradu, što je bilo dovoljno da delegat Bojović i sudija Gospić prekinu meč, počeo da vređa našeg igrača Ibra, da ga psuje upućujući mu jezive pretnje: 'Pucaću ti u noge, je... vam mater muslimansku'. Samo zahvaljujući prisebnosti komandira policije kojem ne znamo ime, a kome smo neizmerno zahvalni za prisebnost, koji je takođe bio posmatrač i roditelj, izbegnute su dalekosežne posledice, deo je saopštenja koje je potpisao direktor kluba Amir Honsić.


Pročitajte još: Videli "BG" na tablicama i pao im mrak na oči: Mislili da je iz Beograda pa Francuzu izduvali gumu uz poruku "Srbine" (FOTO)

- Trebaju li našim dugogodišnjim prijateljima iz Iskre ovakvi pojedinci koji bace senku na sav trud i koji neodgovornim ponašanjem mogu da ugroze živote dečacima od 17-18 godina. Roditelji dece nakon učestalih ispada na crnogorskim terenima, sa razlogom se pitaju vredi li se takmičiti i da li smemo poslati našu decu na sledeće gostovanje?! - piše u saopštenju FK Ibar, uz napomenu "da su predstavnici Iskre bili maksimalno korektni i da su se više puta izvinili članovima rukovodstva Ibra''.

Fudbalski savez Crne Gore i Uprava policije nisu se još oglašavaali posle ovog incidenta.