Ministar odbrane, Damir Krstičević, izvinio se danas građanima u, kako je rekao, ime cele Hrvatske vojske zbog trojice pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku, koji su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja preobučenog u pilotsku uniformu.

Ovu skandalaznu informaciju objavio je Dnevnik Nove tv i to u danu kada je u Hrvatskoj počeo prvi dan Izbornog kongresa Evropske narodne partije (EPP), kojem su prisustvovali najviši žvanici evroskih država i EU.

Trojica pilota su sada pod istragom civilne i vojne policije, a Krstičević, uz izvinjenje kažeda to nisu vrednosti, kako je naveo, "pobedničke Hrvatske vojske". "Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrednosti i sposobnosti", rekao je Krstičević za zagrebačku N1 tv.

PROČITAJTE JOŠ -  Istraživanje pokazalo: Hrvati su krajnje nesrećni ljudi (FOTO)

"Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolovani slučajevi. Hrvatska vojska će pobediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo isterati iz sistema", rekao je Krstičević, koji je osnovao Komisiju koja će, kako se navodi, analizirati ovu situaciju i predložiti mere za "obračun" s ovakvim situacijama.

"Žao mi je, izvinjenje svima", poručio je Krstičević.

A na pitanje kako je reagovao na ovaj slučaj, Krstičević je rekao da su hrvatski piloti "sjajni dečki", što su, kako je rekao pokazali i u domovinskom ratu.

"Bićemo čvrsti u sankcioniranju ovog slučaja. Kazna mora biti na nivou", rekao je ministar.