DRŽAVLjANIN Maroka, navodno ilegalni migrant, prošlog je meseca u Ljubljani silovao dve devojke posle izlaska iz zatvora u kojem je proveo dve godine zbog pljačke, objavili su u utorak slovenački mediji.


Vest je prvo objavio ljubljanski list Dnevnik, prema kojem je policija krajem oktobra pred istražnog sudiju privela 38-godišnjaka iz Maroka osumnjičenog da je u Ljubljani izvršio dva krivična dela seksualnog napada te mu je određen pritvor.


Žrtve su, piše list, dve studentkinje. Prvu je prisilio na polni čin u njenoj sobi. Njih dvoje su pili, a on ju je napao kada ga je zamolila da ode jer je htela da spava.


PROČITAJTE JOŠ: Ilegalni migranti upadaju u pune kuće


Drugu studentkinju je, uz pretnju nožem, prisilio na seks u alternativnom kulturnom centru Metelkova u centru Ljubljane.


Kako prenose mediji, informaciju iz Dnevnika potvrdila je i policija.


Marokanac je navodno ilegalni migrant koji je u Sloveniji svojevremeno tražio azil, što mu je odbijeno, a zbog pljačke iz 2016. godine bio je osuđen na dve godine zatvora i odslužio je kaznu.


Ipak, posle izlaska iz zatvora uglavnom je boravio u Sloveniji jer mu nije određena deportacija iz države iako je to u slučaju osuđenih za krivična dela s elementima nasilja uobičajeno, navode slovenački mediji.

(index.hr)