UMESTO što kleveće Crkvu, Ivan Brajović, predsednik Skupštine Crne Gore, treba da brine o svojim aferama, ocenio je protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić, i osudio izjavu Brajovića na regionalnom skupu "Religija kao instrument mira" u Tirani, u kojoj je osuo paljbu po Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Prema rečima Džomića, Ivan Brajović pažnju sa svojih dugova, prodaje zemlje, revolving kartica sa enormnim minusima, oročenih bankarskih depozita javnog preduzeća koje kontroliše njegova politička partija, najavljenih snimaka i drugih zaprepašćujući problema koje ima, i kao ličnost i kao političar, skreće na Mitropoliju i SPC.

- O podrivanju pravnog i državnog poretka Crne Gore, valjda bolje od njegovih izjava svedoči činjenica da je protiv njega, a ne protiv Mitropolije, formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu - izjavio je Džomić, dodajući da Brajoviću ni Bog, dok se ne pokaje, ne može pomoći.

Pročitajte još - Ivan Brajović: Crnu Goru ne drma nikakva afera

U Socijalističkoj narodnoj partiji ističu da je umesto ostavke zbog afera u koje je upleten, aktuelni predsednik Skupštine Crne Gore u Tirani osuo niz najprizemnijih optužbi i uvreda na račun SPC u Crnoj Gori, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Reče to onaj kome je Duško Knežević pokrivao minuse na platnim karticama od 50.000 evra, zbog čega će građani plaćati milionske penale kineskim graditeljima. Onaj koji je kao ministar saobraćaja zaboravio da u projekat umetne milionski vrednu, prilaznu petlju za auto-put. Koji je kao ministar policije, najpre iznedrio, a potom i zažmurio na aferu "Limenka". Reče to onaj koji je lažno svedočio u slučaju "Ramada" - poručili su iz SNP.

STRANAČKI BANKETI

Marko Kovačević iz Nove srpske demokratije kazao je, za "Novosti", da je Brajović svesno sve ove reči izrekao u Albaniji, znajući da će tako pojačati stepen iritacije srpskog naroda i pravoslavnih vernika:

- SPC u Crnoj Gori je obnovila i podigla mnoge hramove, parohijske domove, otvorila četiri narodne kuhinje... Ivan Brajović, poput većine predstavnika režima, zavlači ruku u kasu koju su građani po zakonu dužni da pune, i iz nje finansira svoje stranačke i privatne bankete.