Demokratski front poziva sve one građane, medije i NVO organizacije iz Crne Gore, koji su prethodnih godina bili podržani od strane Soroševih fondacija, da prekinu saradnju sa ovom opasnom ličnošću i prestanu da primaju novac od njegovih filijala, kako bi istinski pomogli promene u Crnoj Gori. Verujem da je najvećem broju onih koji sarađuju sa ovim „filantropom", a u javnosti zastupaju stavove kako su promene neophodne, postalo jasno da je Sorošev glavni partner na ovom prostoru režim Mila Đukanovića.


Ovo je danas saopštio Andrija Mandić, jedan od lidera DF "koji je postao deo ogromnog pokreta koji vodi planetarnu bitku protiv ove pošasti na svim meridijanima".


-Danas su zajedno evropski narodnjaci i konzervativci sa američkim republikancima i evroazijskim patriotama koji su najduži vremenski period bili predmet brutalnog napad ovog opasnog čoveka i njegove organizacije. Mi nemamo nikakve dileme da će ovaj protivnik tradicionalizma biti poražen jer je tek odnedavno otkrivena prava priroda i karakter tog mračnjačkog projekta, koji je uvijek dolazio kod buduće žrtve noseći danajske darove.


Širenje političkog uticaja preko parapolitičkih NVO, kontrolisanih medija, kupljenih analitičara, poslovnih aranžmana i pranja novca preko tajkuna su prljave metode hibridnog rata koje decenijama razvija globalni bankar Džordž Soroš, a koje su do sada nepogrešivo bile usmerene na odbranu i zaštitu duboko kriminalizovanog režima u Crnoj Gori, kaže Mandić kohi tvrdi da je Soroševa mreža i danas najsnažniji mehanizam hibridnog rata u kolonizaciji Crne Gore.


Pročitajte i: Predsedništvo BiH predložilo diplomatu za Rusku federaciju: Samardžija novi ambasador u Moskvi


-Oni usmeravaju političko javno mnenje, kontrolišu korumpirane funkcionere režima, razbijaju opozicione partije, sabotiraju proteste i amortizuju narodno nezadovoljstvo.


Preko ove mreže perfidno se napada na temeljne vrednosti hrišćanstva i naše tradicije, a mete su nacionalni identitet, suverenost država, Pravoslavna crkva, porodica, nacionalni patriotizam u oružanim snagama, kao i tradicionalni moral. Podrivaju se temelji društava koji su i onako bili značajno razoreni revolucijom i komunizmom u prethodnom periodu, snatra Mandić, koji poziva "sve one koji mu se nisu bespovratno obećali, da umesto uz Soroša stanu uz svoj narod i bez ikakve zadrške i kalkulisanja pomognu da se obori ovaj korumpirani marionetski režim koji nam je upravo instalirao i godinama podržavao baš taj isti Soroš".


Pročitajte i: Predsedništvo BiH predložilo diplomatu za Rusku federaciju: Samardžija novi ambasador u Moskvi


Prema rečima lidera DF nije od goreg podsetiti da je Soroš prvi put primeenio metode hibridnog rata gradeći kontakte Đukanovićevog režima sa evropskim bankarima za uvođenje nemačke marke u Crnoj Giri.


- Namerno i bez ikakve kazne sprovedeno kršenje Ustava RCG i Ustava SRJ je bio ključni politički korak ka razbijanju SRJ, što je osnovni cilj hibridnog rata koga je protiv naše otadžbine u kontinuitetu vodio Soroš. Soroš je, takođe, obezbedio Đukanoviću veze sa globalnim bankarskim neokolonijalistima, kroz kupovinu CKB i Arsenal-Tivat, preko njegove investicione grupacije TRIGRANIT. Porto Montenegro je tako, u najvećem delu, postao igraonica za bogate globalne bankare, tajkune i kriminalce, i zadovoljavanje čak i njihovih nastranih sklonosti.


Tako uspostavljena pravila ponašanja, koja su suprotna tradicionalnom, duhovnom, civilizacijskom i moralnom kodu Crne Gore, danas se pokušavaju predstaviti kao nešto normalno i poželjno, i dužnost svih patriotskih snaga je da stanu na put uništavanju ove zemlje i njenog naroda, smatra Andrija Mandić.