Uhapšen u Novom Sadu: Srpska policija privela jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca; Dvaput je pobegao iz zatvora

NovostiOnline

16. 11. 2019. u 12:27

Ухапшен у Новом Саду: Српска полиција привела једног од најтраженијих хрватских бегунаца;  Двапут је побегао из затвора

Foto Europol

Srpska policija uhapsila je jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca. Dva puta je bežao iz hrvatskih zatvora
Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske (FAST tim Hrvatska) u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspelo je da locira jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca, hrvatskog državljanina Bojana Dragičevića (1981.) koji je u četvrtak priveden na području Novog Sada, saopštio je MUP.

UHAPŠEN PA POBEGAO

Dragičević je 2005. godine za manje od mesec dana, sa saizvršiocima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem. Oba puta je pobegao i vešto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bekstva uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ - Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca uhapšen na granici sa Mađarskom

Zbog počinjenog razbojništva osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 2 mjeseca zatvora te je upućen na izdržavanje kazne u Kaznionicu Lepoglava. Nakon godinu i po dana uspeo je pobeći iz najstrože čuvanog dela zatvora, ali je istoga dana u popodnevnim satima pronađen i vraćen u Lepogavu.

U aprilu 2014. godine premešten je iz Kaznionice Lepoglava u Zatvor u Puli na izdržavanje ostatka kazne iz kojeg je nakon samo 4 meseca pobegao, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

NA LISTI NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA

Ovaj begunac se nalazio se Evropskoj listi najtraženijih osoba od 2016. godine, odnosno od nastanka liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope, s obzirom na to da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim te je ostvarena kontinuirana operativna policijska suradnja s FAST jedinicom Republike Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te FAST jedinicama Republike Slovenije, Austrije, Kraljevine Švedske, Holandije i Američkim šerifima (US Marshals Services), a s ciljem lociranja i hapšenja.

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi Dragičević mogao da se skriva na području Republike Srbije ili Bosne i Hercegovine. Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja Dragičević je lociran na području Republike Srbije, gdje je i uhapšen.

index.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije