DRŽAVLjANIN BiH M.R. (42), koji je poginuo u četvrtak predveče u Potomovlju, na lokalitetu Mojanska rijeka, u šumama nedaleko od Andrijevice, dok je kao drvoseča radio u jednom šumskom reviru, nije stradao zbog takozvane „izvale“ stabla koje se posle seče naslonilo na drugo stablo a potom palo na njega, već je za njegovu smrt, po svemu sudeći, kriv kolega D.A. (24), takođe državljanin BiH.

Istražitelji su u petak, tokom uviđaja na mestu nesreće, uvideli da se priča trojice zemljaka ne podrudara i ne slaže sa činjenicama na terenu. Odjednom, kako saznaju Novosti, jedan od radnika je kazao da je stablo koje je ubilo njegovog kolegu posekao baš on...

Po svemu sudeći mladić je bio neiskusan u ovom poslu. On je za firmu „Boj komerc“ iz Andrijevice, koja na tom području vrši koncesionu seču, sa sunarodnicama počei da radi tri-četiri dana pre tragedije, a kobnog dana je navodno probao novu testeru...

M.R. je posle pada stabla preminuo na mestu, tako da su lekari u Andrijevici mogli samo da konstatuju smrt.

PROČITAJTE JOŠ - Stablo palo na drvoseču i ubilo ga na mestu: Nastradali nema rodbine, pa ga sahranjuje preduzeće

Posle saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, gde je priveden uz krivičnu prijavu da je počinio teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, tužilac je za D.A. odredio zadržavanje do 72 sata.

Po nalogu tužioca izvršena je obdukacija tela stradalog M.R., koji još nije sahranjen, jer prema prvim informacijama nije imao rodbine u BiH, ali se nekako stupilo u kontakt sa njegovom majkom koja živi u SAD čiji dolazak u Berane se očekuje.