U CRNOGORSKOJ tužilačkoj organizaciji - skandal do skandala, tako da je zaista nejasno kako se ova država bori protiv kriminala. Odakle početi prilikom pobrajanja greha dobro plaćenih "kadija", od kojeg imena ili sa kojeg "levela", čast časnim izuzecima, zaista je svejedno.

, koga odbegli bankar Duško Knežević teško optužuje, uz potporu audio-snimcima, za učešće u organizovanom kriminalu.

Ulogu Stankovićevog branioca preuzeo je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji je doživeo punu "afirmaciju" sa najmanje pet-šest verzija neuspelog "državnog udara", što je uveseljavalo laičku javnost, ali ne i lidere DF. Katnić umesto da finišira javno predočene informacije insajdera, s vremena na vreme "stavi u zatvor" ili takvom merom pripreti nekom od lidera DF.

Pročitajte još - Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kategoričan da ne podnese ostavku: NISAM ZEC IZ GORE!

Ako zanemarimo ćutanje tužilaca za reketiranje investitora po Budvi, Stanković se nedavno pročuo kada je posle silnog pritiska javnosti, morao da zatraži intervenciju višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, kako bi on "trenirao strogoću" prema tužiocima u Beranama. Oni su tek posle toga, nakon sedam dana zgražavanja javnosti, odredili pritvor nasilniku koji je samohranu majku dvoje dece brutalno pretukao na radnom mestu, samo zato što je Nikšićanka!

Nema sumnje, Crna Gora će kad--tad postati država pravde. To će se desiti tek kada ne bude na delu ona stara o kadiji koji te tuži i sudi, već nešto novo - o onima koji sude kadijama. Naravno, za brojne grehe i bolećiv odnos prema "uglednim kriminalcima", koji su malo više ravnopravni u odnosu na običan svet.