GRČKA policija uhapsila je u Atini crnogorskog državljanina Milana Tišmu (45) i dvojicu Albanaca, jer je u stanu u kom su živeli pronađeno oko 105 kilograma kokaina i oko 800.000 evra. Nezvanično saznajemo da je Tišma označen kao vođa ove kriminalne organizacije.

Grčki mediji prenose da je "slučaj trgovine kokainom" rešio Biro za droge u saradnji sa američkom agencijom DEA.


PROČITAJTE JOŠ -Crna Gora u panici: Pojavila se retka bolest koju prenose životinje, rizične grupe deca i osobe sa slabijim imunitetom


- U sklopu dobro organizovane policijske akcije uspeli smo da uhapsimo trojicu stranaca uključujući i vođu organizacije. Tome su prethodile opsežne provere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i hapšenja počinilaca. Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspeli da lociramo stan na području Atine, u predgrađu Agios Dimitrios, gde su članovi organizacije skladištili drogu - kazao je novinarima zapovednik direktora službe bezbednosti Atine general-potpukovnik Džefri Petros.

On je istakao da vrednost zaplenjenog kokaina na grčkom crnom tržištu premašuje pet miliona evra.

Depositphotos

Po rečima potparolke policije Joane Rozikou, droga pronađena u stanu u naselju Agios Dimitrios u Atini bila je upakovana u 102 paketa, s raznim oznakama. Ona je saopštila da je vođa ove kriminalne grupe bio odgovoran za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina kokaina, kao i za praćenje klijenata i brigu o novcu. Drugi uhapšeni bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje droge, njen prenos potencijalnim kupcima, dok je treći bio odgovoran za prikupljanje para u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.


ZAPLENjENI I AUTOMOBILI, MOBILNI TELEFONI...

POLICIJA je kod uhapšenih pored zaplenjene droge pronašla i 825.565 evra, dva privatna automobila, dve precizne vage, dva izmenjivača topline, tri prenosna bežična uređaja, četiri uređaja za uzemljenje, uređaj za deaktiviranje mobilnih telefona, audio-plejer, 12 mobilnih telefona, najlonsku ambalažu za pakovanje lekova i ključeve od kuće, saopštila je grčka policija.