Nova srpska demokratija čestita Dan primirja i pobede u Prvom svetskom ratu čitavoj Evropi i našem srpskom narodu u Srbiji i Crnoj Gori, Republici Srpskoj, regionu i u dijaspori, koji je izneo najveći teret pobede saveznika u tom, do tada, najvećem ratnom sukobu u istoriji, saopštili su iz partije Andrije Mandića.

-Ponosni smo na naše pretke koji su pobedama na Ceru, Kolubari, Mojkovcu, Kajmakčalanu i u drugim viteškim borbama, ovenčali slavom srpsko oružje, odbranili, oslobodili i ujedinili Srpstvo i dali ključni doprinos pobedi Sila Antante i uspostavljanju mira u Evropi i svietu. Srpski narod iz kraljevine Crne Gore, iako malobrojan u odnosu na ostali deo našeg naroda, borio se hrabro i odlučno u tom ratu, obezbeđujući Mojkovačkom bitkom i odbranom granice prema Hercegovini, da vojska kraljevine Srbije odstupi preko Albanije, što je bio ključni preduslov da se pobednim hodom vrati i probije neprijateljske linije na Solunskom frontu. Podvig koji je naš narod tada izveo dao je kao rezultat mir u Evropi, naše oslobođenje i ujedinjenje i služi nam svima na ponos.

Današnja Crna Gora se ponaša prema ovim besmrtnim podvizima našeg naroda kao da je naslednica Austrougarske monarhije i ne ceni dela naših predaka koje danas slavi čitava Evropa. Nije evropski da se u 21. veku u Crnoj Gori brane tekovine austrougarskog okupatora. Sa ovakvim ponašanjem i odnosom prema velikim praznicima poput današnjeg, Crna Gora ne može biti deo Evrope. Pogotovo sada, kada predsednik Francuske, jedne od najznačajnijih srpskih saveznica u Prvom svetskom ratu, najavljuje radikalne promene u Evropi koja je, po njegovim rečima, na ivici ponora, i oglašava NATO pakt, kojim se režim u Crnoj Gori toliko ponosi, moždano mrtvim, poručuju iz Nove srpske demokratije.