Glavni odbor Srpske demokratske stranke izabrao je dr Radu Savića za zamenika predsednika Srpske demokratske stranke. Pored izbora zamenika predsednika, Glavni odbor SDS izabrao je dva nova člana Predsedništva SDS i to Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.


- Izbor dve dame u Predsedništvo SDS će začajno doprineti kvalitetu rada i ovim smo ispunili naša nastojanja da i u Predsedništvu i u Glavnom odvoru SDS imamo što više predstavnika manje zastupljenog pola. Mislim da će Predsedništvo mnogo dobiti izborom dve dame u svoj sastav – kazao je predsednik SDS Mirko Šarović, neposredno nakon sednice Glavnog odbora SDS.


Na sednici,koja je održana u Istočnom Sarajevu promovisani su i novi predsednici resornih odbora u Srpskoj demokratskoj stranci kao i direktor Političke akademije SDS. Potvrđen je i izbor članova Izvršnog odbora SDS, koji je održao konstitutivnu sednicu neposredno nakog sednice Glavnog odbora kojom je predsedavao novoizabrani zamenik predsednika SDS Rado Savić.


Pročitajte i: Komšić: Srbija da prepozna Sarajevo kao glavni grad BiH


- Srpska demokratska stranka učestovaće u radu Posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske, ali smatramo da materijal koji je ponuđen za sednicu je sramotan i nedostojan i na osnovu tog materijala ne može se graditi zajedništvo a ni strategija odgovora Republike Srpske na izazove koje slede za Republiku Srpsku. Daćemo doprinos na način na koji mi to vidimo, s tim da moramo da kažemo da nismo učestvovali u pripremi za ovu sednicu – istakao je predsednik SDS Mirko Šarović.


Novoizabrani zamenik predsednika SDS Rado Savić zahvalio se predsedniku Šaroviću i Glavnom odboru na izboru i ukazanom poverenju.


- Ovo je velika čast za svakog, pogotovo što se radi o stranci koja je stvorila Republiku Srpsku i bila jedan od njenih stubova i ubeđen sam da e tako biti i u budućnosti– kazao je Savić.