Britanski analitičar: Makron previše vremena provodio sa Grabar Kitarović

Tanjug

petak, 08. 11. 2019. u 18:48

Британски аналитичар: Макрон превише времена проводио са Грабар Китаровић

Foto Z. Jovanović

Tim Džuda, politički analitičar u britanskom Ekonomistu, izjavio je da ne bi bio iznenađen da je o BiH kao "temiranoj bombi" došla od predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, a ne od francuskog predsednika Emanuela Makrona
Tim Džuda, politički analitičar u britanskom Ekonomistu, izjavio je da ne bi bio iznenađen da je o BiH kao "temiranoj bombi" došla od predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, a ne od francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Džuda je u izjavi za zagrebačku N1 tv rekao da su mnogo veći problem teroristi koji se vraćaju u Francusku, gde su se događali teroristički napadi u proteklih nekoliko godina.

"Ne bih bio iznenađen da su ove izjave došle od predsednice Hrvatske, pošto je ono govorila ovakve stvari i ranije, ali se pitam je li predsednik Makron provodio previše vremena s hrvatskom predsednicom. Ove opaske su neobjašnjive jer su jednostavno pogrešne", izjavio je.

PROČITAJTE JOŠ - Tim Džuda: Male šanse za dijalog ove godine

Prema njegovim rečima, Makron bi bio potpuno u pravu da je rekao da je Bosna problem zbog toga što je disfunkcionalna država i da se zato mora napraviti više da bi se učinila funkcionalnom.

"Ali, govoreći o džihadistima koji se vraćaju u Bosnu, što nije ništa veći problem za Bosnu nego za neku drugu evropsku državu, čini stvar veoma neobičnom", rekao je Džuda.

Dodao je i da je Makron rekao da je problem više u Evropskoj uniji koja mora da sprovede određene reforme da bi bila više politički projekt nego da jednostavno služi kao tržište.

"On kaže da je EU disfunkcionalna s 28 odnosno 27 država, ali da će biti jos disfunkcionalnija kad bude imala 32 države", rekao je Džuda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

vladimir

08.11.2019. 21:45

.... da ONA je čuvena "političarka", na čelu velike NDH "države", puna iskustva, za dobar rijaliti!

naranca

09.11.2019. 15:48

"Ali, govoreći o džihadistima koji se vraćaju u Bosnu, što nije ništa veći problem za Bosnu nego za neku drugu evropsku državu, čini stvar veoma neobičnom",---------Veoma Neobicno je da je Bosna Muslimanska drzava.i a je gustoca Dzihadista u eurupskoj zamlji 1/10 000.A u Bosni I na Kosovu je 1/10...…..Ovaj ''knjizevnik'' bi to mora da zna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Синај

14.03.2020. 04:59

Ваљда му је запала заоко,видео да Колинда гледа га изазовно,мачор то приметио.