Trebinjac krujumčario osam migranata preko granice, pa se nagodio sa tužilaštvom

V. Mitrić

petak, 08. 11. 2019. u 10:57

Требињац крујумчарио осам миграната преко границе, па се нагодио са тужилаштвом

Ilustracija Foto Depositphotos

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine

Optuženi Dalibor Milinković (28), iz Trebinja koji se nalazi se u pritvoru, u prisustvu advokata sporazumno je priznao krivicu za krijumčarenje ljudi, rekla nam je Adisa Karačić, portparolka Tužilaštva BiH.

Dalibor je priznao da je učestvovao u nezakonitom transportu ilegalnih migranata, radi sticanja koristi, kao i da je u svom vozilu, u blizini granice sa Crnom Gorom, preuzeo 8 državljana Sirije, među kojima i dete rođeno 2016. godine, kao i jednu maloletnu osobu, pa ih povezao prema severu BiH, da bi na lokalitetu Tjentišta bio otkriven i sprečen od pripadnika Granične policije BiH.

Pročitajte još - Uhapšeno sedmoro osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Takođe, u skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeta sredstva korišćena za činjenje krivičnog dela, uključujući mobilni telefon i SIM kartice, kao i motorno vozilo marke „Pasat“ .

-Optuženi je u potpunosti priznao krivicu za učešće u tom krivičnom delu i predložena kazna u skladu je sa ulogom i njegovom odgovornošću u činjenju krivičnog dela - kažu u Tužilaštvu BiH. -Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH. Sporazum je prosleđen Sudu BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije