Novi snimak dodatno zamrsio tešku istragu ubijene devojke: Lana je snimljena na vijaduktu ispod kog je nađena mrtva

Novosti Online

07. 11. 2019. u 23:15

Нови снимак додатно замрсио тешку истрагу убијене девојке: Лана је снимљена на вијадукту испод ког је нађена мртва

Foto: Fejsbuk

Policiju je 6. oktobra u večernjim časova majka obavestila o nestanku
Stravično ubistvo Mostarke Lane Bijedić (19) i dalje je prekriveno velom tajne. Od surove potvrde da je njeno telo izvučeno iz reke Studenčice u mestu Studenci kod Ljubuškog, navršio se mesec.

Policiju je 6. oktobra u večernjim časova njena majka Nina obavestila o nestanku s obzirom na to da joj se nije javljala na pozive.

Lana je te kobne nedelje trebalo da otputuje u Sarajevo, gde je upisala fakultet.

PROČITAJTE JOŠ -Novi detalji o surovom ubistvu Lane Bijedić (19): Devojka je živa bačena u reku

Obaveštenje o njenom nestanku preko društvenih mreža dale su i njene prijateljice. Nažalost, nepuna dva sata nakon prijave nestanka, telo nesuđene studentkinje pronađeno je u reci Studenčici.

Uočio ga je ribar, koji je na tom području često pecao. Obdukcija je pokazala da je nesrećna devojka udarana, davljena i bačena u reku, a od tada u policiji i u Tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona, pod čijim se nadzorom vodi istraga, nisu našli nikakav trag koji će ih odvesti do njenog ubice.

U rekonstrukciji njenog kretanja, koja je urađena u prvoj sedmici od ubistva, utvrđeno je da se devojka autobusom zaputila do Čapljine, odakle je sa stanice pešačila sve do naselja Trebižat, gde joj se gubi trag.

No, prema poslednjim informacijama, koje je Avaz dobio od izvora bliskih istrazi, utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci koji vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njeno telo nađeno. Snimila ju je i nadzorna kamera. Ta je informacija dodatno zamrsila njen tok kretanja.

S obzirom na to da se s vijadukta do mesta gde je pronađena može doći peške makadamskim putem, istražioci su poslednjih dana češljali i to područje, ali ništa, nažalost, nisu našli.

Takođe, uz područje gde je telo nađeno, pretreseni su i drugi objekti u blizini, poput kupališta Božjak, gde je Lana sa majkom i prijateljicama često boravila tokom leta, ali korisnih tragova nije bilo.

Ni njene beleške i laptop nisu bili od koristi, a istražioci sve nade u njen telefon, koji je još na otključavanju u jednoj agenciji u Nemačkoj, te na rezultate brojnih veštačenja koja se rade u Federalnoj upravi policije.

Zanimljivo je da ni članovi njene porodice, koji su odbili kontakt sa medijima, kao ni prijateljice, kako su to naveli u policiji, nemaju nikakvih saznanja o tome zbog čega se Lana zaputila tog dana u Čapljinu, odnosno prema Ljubuškom, te da, praktično, i njih muči odgovor na to pitanje.

PRIORITET SVIH PRIORITETA

- Verujte da intenzivno radimo na rasvetljavanju ovog teškog, gnusnog dela i ulažemo maksimalne napore da ovaj slučaj rešimo. Ovo nam je prioritet svih prioriteta - poručio je u kratkoj izjavi Milan Galić, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

(AVAZ)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije