Crna Gora udarila šamar Rusiji, EU hvali posvećenost

Tanjug

ponedeljak, 04. 11. 2019. u 22:38

Црна Гора ударила шамар Русији, ЕУ хвали посвећеност

Foto: Depositphotos

Kandidati za stupanje u EU Crna Gora i Albanija, članica Evropske ekonomske zone Norveška, kao i Ukrajina, pridružili se sankcijama EU
Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini danas je saopštila da su se Crna Gora, Albanija, Norveška i Ukrajina pridružile odluci EU da produže sankcije Rusiji i pojedinaca u Ukrajini.

Pročitajte još: Ruska "špijunka" o boravku u američkom zatvoru: To je tortura, ćelija puna bubašvaba, bez dušeka i ćebeta, po ceo dan bez kontakta

"Kandidati za stupanje Crna Gora i Albanija, članica Evropske ekonomske zone Norveška, kao i Ukrajina, pridružuju se odluci. Oni će obezbediti da nacionalne politike budu konzistentne s tom odlukom. EU je zapazila njihovu posvećenost i pozdravlja je", rekla je Mogerini, prenosi RTCG.

Rusija je pod sankcijama EU od 2014, kada je Unija optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu celovitost Ukrajine pripajanjem Krima, što Moskva poriče, a sankcijama je obuhvaćeno i oko 150 pojedinica iz Rusije i Ukrajine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

JAOOOOO SUGO I AGENCIJAO I CRNA I NAJCRNJA GORO

04.11.2019. 22:56

RUSIJI UDARILI SAMAR? Vi ste nenormalni, i Bog vas je udario mokrom carapom.

Prellee

04.11.2019. 23:47

...Русија је под санкцијама ЕУ од 2014, када је Унија оптужила Кремљ да је угрозио територијалну целовитост Украјине припајањем Крима,...A EU nije narušila cjelovitost Srbije? Cudan neki rezon! Vide trn u oku drugog a u svom ne vide balvan.Tako se ne gradi budućnost i to nije politika. To je samo krpljenje od danas do sutra.

Conte

05.11.2019. 00:10

pre 80 godina su se trkali ko ce poslati vojsku na Staljingrad, danas se utrkuju ko ce uvesti sankcije Rusiji. I onda kada im na kraju stigne kazna kukaju kako to nisu zasluzili.