Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će objaviti program kandidature 11. novembra.

Ona je za N1 govorila i o ekonomskim pokazateljima u Hrvatskoj.

"Nisam rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina tokom mandata, već da čvrsto veruje da može biti i da moramo raditi prema tome. I kao što sam rekla, ekonomski pokazatelji jesu bolji, međutim to se još nije prelilo na život ljudi", rekla je Kitarović.

PROČITAJTE JOŠ - Hrvatska traži pomoć SAD, priznali da su vojno slabiji od Srbije

Ona je dodala da želi da ljudi žive bolje, da osete to na svojim platama. "To je sasvim realno i sasvim moguće i to ću predložiti i u svom sledećem programu", kazala je predsednica Grabar-Kitarović.

Predsednica je u intervjuu odgovorila i na kritike istoričara da Hrvatska nije bila iza Gvozdene zavese, kao i na kritike da je ona bila privilegovana budući da je izašla iz Jugoslavije i otišla na školovanje u SAD.

“Naravno da ste mogli izaći iz Jugoslavije s tim crvenim pasošem. Ali nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to”, rekla je hrvatska predsednica.

Dodala je i da je Tito bio inteligentan čovek koji je dozvolio izlaske iz države kada je video da se "cela stvar raspada".