Crnogorski premijer Duško Marković obratio se Tužilačkom savetu dopisom u vezi sa slučajem korupcije u kojoj su, navodno, učestvovali dvojica građevinskih inspektora, reketirajući investitora u Budvi. Marković je ocenio da je uprkos zakonitom, blagovremenom i savesnom postupanju policije izostala efikasna akcija tužilaštva. Podsetio je da je nakon otkrivanja "očiglednog postojanja korupcije, kao predsednik Vlade zatražio detaljnu informaciju o postupanju Uprave policije u konkretnom, i drugim predmetima vezanim za protivzakonito postupanje urbanističko-građevinskih inspektora."


Reagujući na ostavku Pavla Radulovića, ministra održivog razvoja i turizma, Demokratski front pozvao je premijera Duška Markovića da to isto učini. U saopštenju navode da ministrova ostavka pokazuje „da i u težimu postoje ljudi koji nisu spremni da mirno prihvataju lopovluk kriminal, bez ikakavog osećaja političke odgovornosti“. U ovom političom savezu ističu da bi Markovićeva ostavka i pad Vlade „ovorio politički proces dijaloga o rešavanju duboke sistemske političke krize koja ugrožava vitalne interese naroda i države“.


- DF pozdravlja primer ministra Rasdulovića i pozivamo Duška Markovića da stane iza svoga ministra i podnese ostavku Tako bi i u praksi potvrdio svoju priču da je za rešavanje krize u Crnoj Gori kroz dijalog i dogovor, kazali su iz DF-a.

PROČITAJTE JOŠ: Nečuven skandal u Crnoj Gori: Investitor doneo inspekorima mito


U ovom političkom savezu smatraju da distanciranje Markovića od ministra pravde Pažina i vd.VDT Stankovića, doživljavaju kao najobičnije licemerje i posledicu pritiska međunarodne zajednice, „koja od Đukanovića i Markovića traže hitnu smenu Stankovića i Katnića“.