Petar je uhvatio rukama oko vrata, videla je odsjaj oštrice i čula jezive reči: Ispovest žene koju je partner krvnički izbo nožem

Novosti online

01. 11. 2019. u 15:57

Петар је ухватио рукама око врата, видела је одсјај оштрице и чула језиве речи: Исповест жене коју је партнер крвнички избо ножем

Twitter Hrvatski Vojnik@HRvojnik

Krenuo je da mi prereže grkljan, zubima sam zagrizla oštricu, ispričala je žena
Petar Dukarić (48), koji je u julu 2018. godine gotovo na smrt izbo svoju 57-godišnju partnerku Domeniku P., osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora. Napadnuta žena je kazala da ništa ne traži od optuženog te da samo želi da bude što dalje od nje.


- To veče sam osećala neki strah i nemir, kao da će se nešto dogoditi pa sam oko 23.00 sata sve zaključala i otišla da spavam. Probudila sam se oko 04.50 časova i otišla u kupatilo. Odjednom sam videla senku, čula sam kako se otključavaju vrata, a on je ušao u sobu. Odbacio je flašu s rakijom, pitala sam ga šta radi tu, kako je ušao, a on je samo stavio kažiprst na usta. Uhvatio me rukama oko vrata, videla sam odsjaj oštrice noža, rekao mi je “tiho, tiho, nema ti spasa”. Samo sam razmišljala kako da preživim: dozivala sam pomoć, pogledom pratila oštricu noža, levom rukom sam uhvatila nož, skoro mi je otkinuo dva prsta... Ubo me u grudni koš, zatim je krenuo da mi prereže grkljan, zubima sam zagrizla oštricu. Onda me ubo u desnu dojku, u desno rame, krv je išla na sve strane. Čula sam korake u stanu iznad, a mislim da je i on jer me tad poslednji put ubo i dok sam ležala u krvi rekao je “eto, sad si gotova, niko ti ne može pomoći - svedočila je Dukarićeva žrtva.


Bila je u vezi s Dukarićem, ali on je počeo da se ponaša posesivno od kada je njena kćer zatrudnela, a zet oboleo pa je više vremena počela da posvećuje njoj. Zabranjivao joj je da gleda televiziju, a iako nije dolazio u iznajmljeni stan, viđala ga je gotovo svakodnevno u alkoholisanom stanju.


PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI PORODIČNE TRAGEDIJE NA VRAČARU: Izbo ženu dok su deca spavala

Dukarić je inače bivši pripadnik 'Tigrova', a postao je poznat zbog jedne od popularnijih fotografija iz rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kada je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom preko čela i cigaretom u ustima, na tenku s protivavionskim mitraljezom. Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svetski poznate grupe Guns N' Roses. Od fotografije je napravljen i antiratni plakat.


(vecernji.hr)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije