Pljevljak Marko Dajević sprečio je danas rušenje svog poslovnog objekta u ulici Narodne omladine isprečivši automobil ispred samog objekta.

Nakon uvida u stanje na terenu pripadnici Komunalne policije su sačinili zapisnik i Dajević će biti sankcionisan u skladu sa zakonom, dok će nadležni organ za inspekcijske poslove u skladu sa zakonskim ovlašćenjima doneti novo rešenje o rušenju sa preciznim datumom novog izvršenja rušenja poslovnog objekta.

Dajević je na ovaj način želio da iskaže mirni protest protiv ovakve, kako kaže, diskriminatorske odluke opštine Pljevlja, jer se rušenjem privremenog objekta koji je poslovao 15 godina i donosio prihod njegovoj porodici i opštini, krše njegova elementarna ljudska i egzistencijalna prava, kao i prava njegove porodice na život dostojan čoveka.

PROČITAJTE JOŠ - POTERA U PODGORICI: Bombaš pobegao iz “marice”

Dajević je na ovaj način želio da dobije i na vremenu da bi republički organi i Ombusman za ljudska prava imali vremena da reaguju.

Tvrdi da mu opština nije dozvolila da obnovi ugovor za privremeni objekat i da je takva odluka selektivna u odnosu na ostale mnogobrojne korisnike privremenih objekata.

Istovremeno traži od nadležnih državnih organa da se umešaju u ovaj postupak i spreče rušenje poslovnog objekta koji predstavlja egzinstecijalno pitanje za njegovu porodicu.