Rasim Ćufurović (37) iz Velike Kladuše, koji je završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, gde je bio zverski premlaćivan, u ispovesti za "Dnevni avaz" rekao je da je na sigurnom i da su mu nakon svega proživljenog "popustili živci".

- Gospođo, sada nemam smeštaj, nisam ni sam pametan. Sada je dobro, jedino su mi malo živci popustili - rekao je Ćufurović na početku razgovora.

Kratko odgovarajući na svako pitanje, potvrdio je da je nedavno bio na kafi sa bratom Zlatkom Mandićem, s kojim je povremeno u kontaktu. Na pitanje je li iko kontaktirao sa njim iz Opšinskog suda u Karlovci, gde treba da počne suđenje njegovim zlostavljačima, rekao je:

"Niko me nije zvao, nisam davao nikakve izjave, ništa".

Na pitanje ima li posledica nakon što je proživeo pakao u Draganiću, odgovorio je: "Tu i tamo, ponekad sanjam, noćne more, živci su to".

Trenutno je smešten u jednom centru u Hrvatskoj gde mu je, kako navodi, dobro. Prima socijalnu pomoć koja nije velika. O svojim zlostavljačima, porodici Velić iz Draganića, nerado govori.

- Bežim od toga, što manje pričam, to bolje. Nemam ništa, ni kuću ni posao, imam svojih problema preko glave koje ne mogu da rešim. Sve to oko mene, sve je to luda kuća i sve mi to ide na živce. U centru mi je dobro - rekao je na kraju Rasim Ćufurović.

Inače, jezivi slučaj robovlasništva, za šta je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmoro članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog.

Iz Opšinskog suda u Karlovcu rečeno je da suđenje još nije počelo jer nije pravosnažno okončan postupak vezan uz kontrolu mera opreza koje su na snazi u odnosu na optužene.
Bacili ga polumrtvog

Podsetimo, Rasim Ćufurović je u aprilu 2016. godine, u potrazi za poslom, došao na imanje Velića u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje, ostao sve do oktobra 2017.

Tamo su ga maltretirali psihički i fizički. Njegovi mučitelji su mu izbijali zube, nokte lomili čekićem i kažnjavali ga na najbrutalnije načine. Od stravične sudbine pobegao je u oktobru 2017. samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kada su ga teško pretukli.
Bacili su ga polumrtvog u jarak iza imanja, iz kojeg je Rasim ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opštu bolnicu.

(Avaz.ba)