Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, saopštio je da taj politički savez planira da organizuje proteste koji bi za cilj imali rušenje režima i obezbeđivanje uslova za fer izbore.


- DF planira da zajedno sa drugima iz opozicije organizuje velike proteste, jer slobodu nikad niko nije dobio onako - kazao je Mandić u parlamentu, dodajući da građanski protesti koji su organizovani minulih meseci u Podgorici predstavljaju nepovratan proces koji se teško može obnoviti.

PROČITAJTE JOŠ:
Demokratski front: Izmene nisu rušilačke, već demokratske

- Pozvaćemo sve iz opozicije, ali ćemo pričati sa našim pristalicama da se dogovorimo kako da izađemo na proteste i da im obećamo da ih nećemo ugušiti i da ćemo se boriti do kraja. Nećemo kao organizatori smanjivati naboj i energiju koji postoje u narodu, nego ćemo na svakom mestu iskoračiti napred - rekao je Mandić. - Iskazujemo spremnost da posle svih progona naših političara, posebno Nebojše Medojevića, kao i nemogućnosti dobijanja tehničke vlade da predložimo svima da izađemo na ulice i snagom naroda srušimo ovaj režim i dobijemo poštene izbore za godinu dana. Kada smo promenili jedan okoštali sistem koji je trajao duži niz godina, verujemo da ćemo uspeti da oborimo i ovaj.

IMUNITET

Poslanici DF tražiće da na sednicu Administrativnog odbora, na kojoj će se raspravljati o skidanju imuniteta Nebojši Medojeviću, dođe i SDT Milivoje Katnić. On je tražio skidanje imuniteta Medojeviću jer je navodno 2014. postao član kriminalne grupe biznismena Duška Kneževića, od koga je uzeo deset hiljada evra "prljavog novca".