IZNAJMILI TUĐE: Hrvatska dala ruskom preduzetniku u zakup vilu Aurora koja pripada BiH

Tanjug

23. 10. 2019. u 10:30

ИЗНАЈМИЛИ ТУЂЕ: Хрватска дала руском предузетнику у закуп вилу Аурора која припада БиХ

Foto: Depositphotos

Vilu u Trstenom Hrvatska je dala u zakup magnatu Mihailu Šelkovu
Vilu Auroru u Trstenom, rezidencijalni objekt, koji po Sporazumu o sukcesiji imovine bivše SFRJ pripada BiH, Hrvatska je dala u zakup ruskom magnatu Mihailu Šelkovu, vlasniku firme Renesansa.


Šelkov je, prenosi sarajevski portal Klix, ruski preduzetnik i poznat je po proizvodnji titana i tehnologijama koje se koriste u avionima Boinga i Erbusa.


Hrvatska je prošle godine usvojila Zakon o upravljanju državnom imovinom, prema kojem se u zakup mogu dati i nekretnine na kojima je do sada postojala zabrana raspolaganja i to na 30 godina pod koncesiju.


Uprkos protestnoj noti Predsedništva BiH, sporni procesi u Hrvatskoj su nastavljeni.


Projekt u Trstenom se sprovodi u saradnji s Konzervatorskim odeljenjem Ministarstva kulture u Dubrovniku i Upravom za zaštitu kulturne baštine, a nakon obnove kompleks će se iskoristiti za turističke namene, kako je i bilo dogovoreno s Ministarstvom državne imovine koje je ovo zdanje ponudilo u višegodišnji zakup, piše Slobodna Dalmacija.

PROČITAJTE JOŠ: Vila cara Konstantina zablistaće u novom ruhu


Atraktivna vila, na koju je oko svojevremeno bacio i američki glumac Džon Malković, ide u ruke ruskog milijardera.


Isti biznismen u najam dobija i ogromno odmaralište na ostrvu kod Dubrovnika.


Za nekadašnje elitno letovalište Ministarstvo državne imovine i Renesansa iz Dubrovnika potpisali su ugovor o zakupu nekretnina na rok od 30 godina.


Na javnom konkursu koji je raspisan krajem juna Renesansa je dala najveću ponudu za spomenute nekretnine, a sada ih, u roku od tri godine, treba osposobiti za ugostiteljsko-turističke delatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije