ZLOČIN IZ MRŽNjE: Pušteno sedam napadača na Srbe u Uzdolju

Tanjug

22. 10. 2019. u 16:45

ЗЛОЧИН ИЗ МРЖЊЕ: Пуштено седам нападача на Србе у Уздољу

Depositphotos

Sedmorica od 16 osumnjičenih za napad na kafić u Uzdolju, puštena su da se brane sa slobode, a na tu odluku imaju pravo žalbe u roku od tri dana
Sedmorica od 16 osumnjičenih za napad na kafić u Uzdolju, puštena su da se brane sa slobode, a na tu odluku imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Osumnjičeni su kao pripadnici jedne navijačke grupe iz Splita, 21. avgusta ove godine sa više privatnih vozila došli u Uzdolje, gde su znali da se prati fudbalska utakmica Crvena Zvezda-Young Boys i gde su fizički napali prisutne Srbe i vređali ih na na nacionaalnoj osnovi.

Na ročištu održanom danas sudija je odlučivao o predlogu državnog tužioca da se protiv njih produži istražni zatvor za dva meseca, prenosi hrvatski portal Vijesti pozivajući se na izvor iz suda.

PROČITAJTE JOŠ - Identifikovani osumnjičeni za napad na Srbe kod Knina

Kako se navodi ta odluka još nije doneta, a stranke još nisu primile pisano rešenja.

Četvorici osumnjičenih nakon isteka jednomesečnog istražnog yatvora isti im je produžen za još dva meseca.

PROČITAJTE JOŠ - NAPALI IH S LEĐA: Šest Hrvata pretuklo trojicu Srba

Dvojici osumnjičenih su nakon isteka istražnog zatvora određene mere opreza, odnosno moraju jednom dnevno da se javljaju u policijsku stanicu.

Jednom osumnjičenom ukinut je istražni zatvor jer ima alibi da se u vreme incidenta nalazio na drugom mestu, dok je jednom ukinut istražni zatvor ali je kasnije uhapšen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije