POTVRĐENO PISANjE NOVOSTI: Nurković podneo ostavku

M. Sekulović

22. 10. 2019. u 10:58

ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ НОВОСТИ: Нурковић поднео оставку

Foto: Novosti

Promene na čelu opštine Rožaje i vladajuće stranke. Kap prelila čašu na sednici, kada je povukao izveštaj o svom radu za 2018.
NAJAVA da će predsednik Opštine Rožaje Ejup Nurković uskoro otići sa te funkcije zbog lošeg vođenja lokalne uprave, o čemu su "Novosti" pisale, potvrđena je u ponedeljak veče na sednici Predsedništva Bošnjačke stranke (BS). Kadar te stranke, predsednik Opštine Ejup Nurković podneo je ostavku na tu funkciju, koja je odmah usvojena, a o čemu će biti obavešteni i odbornici SO Rožaje.


Na istoj sednici usvojena je i ostavka Rahmana Husovića na funkciju predsednika Opštinskog odbora BS Rožaje.


- Naloženo je da nadležni organi pokrenu procedure za kandidovanje i izbor novih lica na ove funkcije na osnovu Statuta Bošnjačke stranke. Predsedništvo je dalo saglasnost na kandidaturu Rasima Hosića za predsednika Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Baru i na funkciju portparola BS imenovalo Adela Omeragića, diplomiranog politikologa - saopšteno je iz BS, koja je na vlasti u Rožajama i na nivou države zajedno sa DPS i manjinskim strankama Albanaca i Hrvata.


Pročitajte još: Nurković ostaje bez fotelje: Politička smena predsednika Rožaja u režiji Bošnjačke stranke


Ostavka Nurkovića, kojom je predupredio smenu u opštinskoj skupštini, došla je samo dva dana posle njegovog oglašavanja na elektronskim medijima, gde je ustvrdio da su netačni navodi da lokalna uprava, javna preduzeća i ustanove čija je ona osnivač duguju po raznim osnovama 24, već "nešto manje od 14 miliona", zbog čega je najavio i tužbu protiv tih medija.


Da podsetimo, naš list je pre nekoliko dana objavio tvrdnju iz vrha BS o smeni Nurkovića, "sa kojom se otezalo zbog zdravstvenih problema lidera stranke Rafeta Husovića".


- Međutim, čekanje nas samo gura u haos - rečeno je "Novostima" iz OO BS Rožaje, u kom nisu zadovoljni učinkom Nurkovića u prethodnih gotovo šest godina koliko je na čelu opštine.


- Kap je prelila čašu na poslednjoj sednici SO Rožaje, kada je Nurković po drugi put sa dnevnog reda povukao izveštaj o svom radu za prošlu godinu. Prethodno je i od naših odbornika dobio preporuku da doradi informaciju, jer ne odražava pravo stanje.


Međutim, ignorisao je partijske organe i odbornicima ponudio nepromenjeni dokument i bio prinuđen da ga ponovo povuče iz rasprave - kazali su "Novostima" iz vrha BS.


LIČNI RAZLOZI

OSTAVKU sam podneo iz ličnih razloga. Smatram da se ova funkcija ne može obavljati volonterski, odnosno da se između dve, čovek mora opredeliti za jednu funkciju, na kojoj će raditi maksimalno profesionalno, kazao je juče dosadašnji predsednik OO BS Rožaje Rahman Husović. Inače, Husović je bio jedan od kandidata za predsednika Opštine Rožaje, ali je Nurković u partiji imao veću podršku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije