Nakon ponovljenog sudskog postupka pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Boro Grgurović i Goran Zejak porglašeni su krivim za prebijanje Podgoričanina Mija Martinovića 2015. godine.

Tako je odlučila sudija podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović koja ih je opet osudila na jedinstvene kazne zatvora u trajanju od po godinu i pet meseci. Oni su osuđeni za krivična dela "mučenje" i "nanošenje teških telesnih povreda".

Viši sud je raniju takvu njenu presudu, ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

Sudija je pojasnila da se činjenično stanje nije promenilo u odnosu na prethodni postupak.

Pročitajte još - Za brutalno prebijanje Mija Martinovića pripadnicima SAJ se ponovo sudi

Ukinutom presudom Viši sud je ukazao da je potrebno definisati da li je oštećeni pokušavao da probije policijski kordon. Tako je sudija

Rabrenović je, prema nalogu Višeg suda, saslušavala sve pripadnike Posebne jedinice policije koji su sporne večeri 24. oktobra 2015. bili na raskrsnici Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Ulice Svetozara Markovića u Podgorici,kako bi proverila navode sajovaca da je Martinović te večeri probio policijski kordon.

Kako je utvrđeno on je automobilom ugrozio njihovu bezbednost, a jedan od pripadnika SAJ-a je svedočio i da je Martinović u jednom momentu "cimnuo" autom ka njemu. On, međutim, nije mogao da se izjasni da li je to oštećeni uradio s namerom da ga udari ili zaplaši.