U Pljevljima parada pred novu otimačinu

M. Drobnjak

21. 10. 2019. u 15:16

У Пљевљима парада пред нову отимачину

Foto Vlada CG

Sednicu vlade u Pljevljima opozicija vidi kao set obećanja uoči izbora 2020.

NEDAVNO održavanje sednice Vlade Crne Gore u Pljevljima izazvalo je različite reakcije vladajućih i opozicionih političkih partija.

Dok iz opozicije tvrde da je to još jedna predstava pred izbore sledeće godine, iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) ocenjuju da se radi o jednom od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji ove opštine.


Iz Pokreta za Pljevlja kažu da ne treba biti politički analitičar da bi se prozrela zadnja namera gospodina Markovića i, kako kažu, "njegove nedavne parade skupih limuzina i odela u Pljevljima".

Predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Milan Lekić kaže da su Pljevljaci svesni da sednice Vlade u njihovom mestu nije održana iz dobrih, već prevarantskih namera.

Pročitajte još - Duško Marković: Spremamo novu političku ponudu

- Ljudi nisu mogli da poveruju u toliko drskosti. Obećaste, predsedniče, izgradnju bolnice u Pljevljima, ali objekat neće lečiti pacijente. Uposlite, predsedniče, 30 lekara specijalista koji nedostaju, a neophodni su da pljevaljsko zdravstvo dovedete u iole normalno stanje - poručio je Lekić.

Bojan Krvavac iz Demokratske Crne Gore, kaže da je radni naziv sednice Vlade trebalo da glasi: "Spasavaj što se spasiti može", aludirajući na slabljenje rejtinga DPS u Pljevljima.


- U Vladi su svesni toga koliko su ojadili Pljevlja, a parlamentarni izbori će uskoro, pa su došli sa novim setom obećanja, kao da prethodne tri decenije podgorička vlast ovaj grad nije sistematski uništavala. Ne treba da idemo dalje od činjenice da aktuelna vlast želi da navodnu ekološku rekonstrukciju ovdašnje Termoelektrane poveri kompaniji "BB solar", čiji je vlasnik Blažo Đukanović, bez čije firme u Pljevljima ni sijalica ne može da se zameni - zaključuje Krvavac.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije