Zahtev tužilaštva: Medojeviću skinuti imunitet!

V. KADIĆ

petak, 18. 10. 2019. u 15:16

Захтев тужилаштва: Медојевићу скинути имунитет!

Nebojša Medojević / Foto DF

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore dobio zahtev Vrhovnog državnog tužioca za poslanika Demokratskog fronta. Katnić mi se sveti, smatra lider Pokreta za promene

Vrhovno državno tužilaštvo zatražilo je od Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da poslaniku Demokratskog fronta i lideru Pokreta za promene Nebojši Medojeviću skine imunitet zbog istrage o navodnom pranju novca. Priča je otvorena nakon pretresa kuće odbeglog biznismena Duška Kneževića, vlasnika Atlas grupe, u kojoj je navodno pronađena zeleno-crna sveska (notes) i u njoj zapisano ime Medojevića, koga je tobože finansirao Knežević.

- Nikada nisam davao novac Medojeviću, već funkcionerima DPS-a Milu Đukanoviću, Migu Stijepoviću, davali smo i predsedniku Skupštine Ivanu Brajoviću - odgovorio je Knežević za A1TV, negirajući postojanje notesa u kojem je on vodio evidenciju kome je dao i kome namerava da ponudi novac.


PROČITAJTE JOŠ: Dete bilo klinički mrtvo, a onda je doktorka izvukla šahovsku figuru: Crna Gora bruji o čudu u Podgorici


- Ja nikakav notes nisam imao niti imam praksu da držim notes i u njemu da pišem takve stvari - poručio je iz Londona Knežević.

U svom prvom reagovanju Medojević je optužio "korumpirani dvojac Stanković-Katnić koji nastavlja sa bestijalnim montažama i progonom lidera DF-a".

- Crnogorskoj javnosti je poznato da u montažama i izmišljotinama ovaj dvojac sa kormilarom, ne bira sredstva i da je Milivoje Katnić vršio pritisak na Duška Kneževića da laže da sam mu ja dao 100.000 dolara da promeni u evre, a ne da je to uradio Slavoljub Stijepović, koga je čitava domaća i međunarodna javnost videla da trpa kovertu u džep. Kada je Knežević objavio snimak, Katnić nije pokrenuo krivični postupak protiv lidera DPS Mila Đukanovića, niti je privodio Stijepovića. Staljinističkim i informbirovskim metodama montaža optužbi, na bazi iskaza nekog svedoka saradnika po principu "reče mi jedan čoek" je zaštitni znak protivustavnog i nezakonitog ponašanja Katnića. Ko može da poveruje i pomisli da sam ja na bilo koji način povezan sa Migom Stijepovićem i njegovim transakcijama sa režimskim tajkunom Kneževićem, taj je zreo za Dobrotu - poručio je Medojević, navodeći da "Katnić od oktobra 2016. pokušava da mu smesti veze sa nekim ruskim novcem".

- Ali to ne uspeva. Iz prostog razloga što tog novca nije ni bilo. Počeo je da bunca o 16-17 miliona evra, lažno me optužio za 50.000 USA zidara iz Teslića, da bi sada spao na 10.000 evra koje mi je navodno dao Duško Knežević. Radi se o izmišljotinama kojima Katnić pokušava da mi se osveti zbog mojih javnih raskrinkavanja veza DPS i vlasti sa mafijom i korupcije u samom tužilaštvu, tvrdi Medojević. - Neko mora zaustaviti ovog bolesnog čoveka i to treba da uradi Parlament odbacivanjem ove tragikomične inicijative. Duško Knežević nije dao ni centa ni meni ni PzP-u ni DF-u. On je finansirao DPS i korumpirao nosioce vlasti što dokazuje ovih dana i nedeljama na sviojim snimcima.PROČITAJTE JOŠ: Banka hrane: Siromaštvo ozbiljan problem u Crnoj Gori

"SKIDANjE" PRE DVE GODINE

Skupština Crne Gore je 2017.godine glasovima vladajuće većine (42 ) ukinula poslanički imunitet Nebojši Medojeviću čime su dali "zeleno svetlo" Specijalnom državnom tužilaštvu da pokrene postupak protiv njega i određivanje pritvora zbog sumnje da je prao novac.

Medojević je treći lider Demokratskog fronta za koga je SDT Milivoje Katnić zatražio skidanje poslaničkog imuniteta. Prethodno je to urađeno Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću pred podizanje optužnice u slučaju poznatom kao pokušaj "državnog udara".


VIŠNjIĆ PRVI

Prvi poslanik u crnogorskoj skupštini kome je skinut imunitet bio je Aćim Višnjić iz Srpske radikalne stranke (1994. Godine), zbog optužbi koje tada izneo na račun premijera Mila Đukanovića. Iz Demokratske partije socijalista imunitet je skinut poslaniku Đorđiju Pinjatiću, pre devet godina, kada je bio osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja pribavio korist preduzeću "Zavala invest" i oštetio budžet opštine Budva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije