POKUŠAO DA UBIJE MALOLETNOG SINA: Saznao da je u vezi sa njegovom suprugom

Novosti online

14. 10. 2019. u 19:10

ПОКУШАО ДА УБИЈЕ МАЛОЛЕТНОГ СИНА: Сазнао да је у вези са његовом супругом

Ilustracija; Foto: Depositphotos

Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine
Sudija Maja Štampar Stipić istakla je u obrazloženju presude da je sudsko veće poverovalo iskazu osuđenikovog sina, dodavši da je oštećeni maloletnik tokom svedočenja pokazivao strah od oca.


Zbog pokušaja ubistva maloletnog sina i dovođenja u opasnost prolaznice koja je 30. decembra 2018. svedočila pucnjavi na jarunskoj tržnici je na Županijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 4,5 godina pravosnažno osuđen 46-godišnji Arsen Dedić.


Zbog pokušaja ubistva osuđen je na tri godine, dok je za dovođenje u opasnost prolaznice osuđen na 10 meseci zatvora. Opozvana mu je i kazna zagrebačkog Opštinskog suda zbog kršenja uslovne kazne zatvora u trajanju od godinu dana, četiri godine uslovno, zbog prevare iz decembra 2017.

PROČITAJTE JOŠ: Supruga zbog sina pucala u muža


- Verujem da vam je drago što niste ubili sina koji je izbegao smrt samo zato što je pravovremeno pobegao. Verujem da ste ljuti, povređeni i revoltirani onim što vam je uradio, ali svoju ljutnju ste morali rešiti na drugi način - poručila je sudija osuđenom koji je nakon izricanja presude vraćen u pritvor.


Prema optužnici, Dedić se sa sinom posvađao 30. decembra 2018., nakon što je doznao da je u vezi s njegovom vanbračnom suprugom.


Osuđeni je nazvao sina, pozvao ga u automobil te mu je tokom svađe zapretio pištoljem kazavši kako će ga ubiti. Sin mu je na vreme skrenuo ruku pa je ispaljeni metak probio stražnje staklo auta. Pištolj je tokom guranja još jednom opalio, ali sin je savladao oca i naterao ga da isprazni pištolj.


Sin je zatim pobegao, dok je otac ponovo napunio pištolj te ispalio tri hica u blizini prolaznice, što je okarakterisano kao dovođenje u opasnost te prolaznice.

(index.hr)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Syam

14.10.2019. 21:07

Svet je zvanicno poludeo! Otac I sin u ljubavnom trouglu? Degradirajuce, nema sra. Ovde pre svega mislim na zenu, ljubavnicu. Ja bih je poslala na Antartik kako bi smanjila svoju pozudu.

Kastig

14.10.2019. 21:41

Ko zna malo istorije, zna da je kod njih necista krv veoma cesta. Tako da po njihovim standardima ovo vuce na normalno...