VIŠI sud u Podgorici doneo je presudu kojom se optužba protiv Miloša Jovanovića iz Smedereva odbija zbog krivičnog dela - stvaranje kriminalne organizacije u procesu poznatom kao pokušaj "državnog udara".

Odluka je doneta nakon što je specijalni državni tužilac Saša Čađenović u završnoj reči na glavnom pretresu odustao od daljeg krivičnog gonjenja. Kao što je poznato, Jovanoviću se sudilo u odvojenom postupku, jer je on iz Crne Gore pobegao nekoliko dana nakon iznošenja odbrane, kada je potvrdio mnoge navode iz optužnice o navodnom pokušaju svrgavanja vlasti u Podgorici.

Jovanović je tada rekao da je 18. oktobra 2016. avionom stigao u Podgoricu kako bi obavio posao za Sašu Sinđelića, kasnije svedoka saradnika u ovom procesu. Da pirotehnikom i Molotovljevim koktelima "udari" na zgradu jedne političke partije u Podgorici, ali da to nije uradio iz straha da nekog ne povredi, pa je na zgradi samo polomio dva stakla i od Sinđelića dobio 500 evra za izvršeni zadatak. Jovanović je rekao da je 16. oktobra bio sa Sinđelićem, kada je on u jednoj beogradskoj firmi za obezbeđenje tražio "pedeset drčnih momaka koji bi obukli uniforme crnogorske policije i tukli se sa njima".PROČITAJTE JOŠ - Milionske odštete Šariću i Lončaru?


- Ovo je najbolji dokaz da se radilo o skandalozno kriminalnoj montaži "državnog udara" - kazao je u reagovanju Milan Knežević, koji je sa Andrijom Mandićem (lideri DF-a) u prvostepenoj presudi Višeg suda osuđen na pet godina zatvora!

HOTEL

KNEŽEVIĆ podseća da Jovanović nije bio jedini optuženi državljanin Srbije koji je na suđenje dolazio iz hotela "koji mu je plaćalo Specijalno policijsko odeljenje".