PREDSEDNIK JEVREJSKE OPŠTINE ZAGREB UPOZORAVA: Događaji u Hrvatskoj podsećaju na godine pre Drugog svetskog rata

Tanjug

11. 10. 2019. u 10:45

ПРЕДСЕДНИК ЈЕВРЕЈСКЕ ОПШТИНЕ ЗАГРЕБ УПОЗОРАВА: Догађаји у Хрватској подсећају на године пре Другог светског рата

Ognjen Kraus , foto Tanjug

Predsednik Jevrejske opštine Zagreb Ognjen Kraus je rekao da dok god se u Hrvatskoj ne budu kažnjavali ti ispadi, mogu se očekivati takve stvari
Ono što se poslednjih godina događa u Hrvatskoj i ostatku Evrope sve više podseća na godine pre Drugog svetskog rata, smatra predsednik Jevrejske opštine Zagreb Ognjen Kraus i ocenjuje da napad ispred sinagoge u nemačkom gradu Haleu predstavlja upozorenje i za Hrvatsku.


Kraus je u izjavi za hrvatski portal Indeks primetio da je antisemitizam u porastu u Nemačkoj i čitavoj Evropi, a od tog trenda, kako je naveo, nije izolovana ni Hrvatska.


"Na to stalno upozoravamo, zato što se jedino vaspitanjem i realnim gledanjem u prošlost može sprečiti rast desnog ekstremizma, na šta posebno upozoravamo s obzirom na događaje u Hrvatskoj. Što se tiče ispada antisemitizma, mogu reći da ih nema puno, ali što se tiče nacionalistickih, verskih i drugih ispada, njih vidimo svakodnevno, ali se na njih ne reaguje adekvatno. Prema tome, ovo je upozorenje i za nas", rekao je Kraus.


PROČITAJTE JOŠ: SKANDALOZNA IZJAVA HRVATSKE ISTORIČARKE: Genocid u NDH su počinili Srbi, a ne ustaše


On je dodao da dok god se u Hrvatskoj ne budu kažnjavali ti ispadi, mogu se očekivati takve stvari.


"Već sam rekao da događanja poslednjih godina i u Evropi i u Hrvatskoj sve više podsećaju na godine pre Drugog svetskog rata. A antisemitizam je uvek tinjao", upozorio je Kraus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

zardjala kasika

11.10.2019. 15:38

Hahaha, pa zahvaljujuci bas vama jevrejima, crvatska postoji danas.