SUĐENjE ZA UBISTVO BERETKE: Lazića pustili, pa odlažu suđenje!

M. Sekulović

četvrtak, 10. 10. 2019. u 15:15

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БЕРЕТКЕ: Лазића пустили, па одлажу суђење!

Elvis Ćatović Foto M. S , žrtva Željko Pavkov

U Višem sudu u Bijelom Polju ponovo odloženo suđenje Elvisu Ćatoviću (32) za ubistvo Željka Pavkova (43) iz Srbobrana
U Višem sudu u Bijelom Polju, predsednik krivičnog veća sudija Dragan Mrdak, ponovo je u četvrtak odložio početak suđenja Elvisu Ćatoviću (32), iz Bijelog Polja, koji je optužen za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, odnosno ubistvo Željka Pavkova (43) iz Srbobrana i Ljubomiru Laziću (46) iz Zemuna, optuženom zbog pokušaja ubistva Ćatovića.

Posle petog odlaganja početka suđenja, sudija Mrdak izdao je naredbu za izdavanje međunarodne potjernice za Lazićem, a ponovno suđenje je zakazano za 15. novembar.

Zanimljivo je da je Lazić posle par meseci provedenih na lečenju i pritvoru pušten da se brani sa slobode, da bi se u Višem sudu u Bijelom Polju "prisetili", da to nije trebalo učiniti, pa je za njim, kada je napustio zatvor raspisana poternica.

PROČITAJTE JOŠ - Uskoro pred sudom o ubistvu „beretke“

Prema optužnici zamenika višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Milosava Veličkovića, Ćatović je 13 avgusta prošle godine oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mestu Potkrajci, nedaleko od Bijelog Polja ubio Željka Pavkova (43) iz Srbobrana, bivšeg pripadnika "crvenih beretki" JSO.

PROČITAJTE JOŠ - OKRŠAJ U BIJELOM POLjU: Stari sukob iz Nemačke povukao oroz

Ćatović je iz pištolja "voir" ispalio više hitaca prema Pavkovu i Laziću, koji su se pod nerazjašnjenim okolnostima našli pred njegovom kućom, a Lazić je prema navodima optužnice uzvratio i pokušao da ubije Ćatovića, koji je od tragičnog događaja u pritvoru.

Tužilac tvrdi da je Lazić ranio Ćatovića.

Rodbina Pavkova tvrdi da je on preminuo ne od povreda koje mu je naneo Ćatović hicem iz pištolja, već zbog posledica torture kojoj je bio izložen posle ranjavanja od za sada nepoznatih osoba i da je preminuo zbog nepružanja lekarske pomoći, nudeći obdukcione nalaze...


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije